Abonnementsartikel

Reservedelsspecialisten Granit Parts har succes i Danmark med nat-levering og stort udvalg.

Tyske Granit Parts har de seneste 20 år vokset sig stor i Europa, og i 2020 afsluttes byggeriet af yderligere 13.000 kvadratmeter lagerfaciliteter på centrallageret mellem Hamburg og Bremen, hvor der i forvejen er tag over 85.700 kvadratmeter lager.

Det er store tal, og når man kigger på indholdet på centrallageret i Tyskland, er størstedelen reservedele til landbruget, hvor der kan tælles en kvart million reservedele på hylderne, som den tyske grossist er klar til at sende ud i hele Europa inden for kort tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Faktisk har vi 10 millioner dele online lige ved hånden, fortæller Jonny Gram, administrerende direktør hos Granit Parts' danske datterselskab, som administrerer både Danmark, Sverige og Norge fra Aabenraa.

- Vi er 20 ansatte i den danske afdeling, og med kontorer i Norge og Sverige er vi samlet 30 ansatte til at varetage de skandinaviske reservedelsleveringer.

Ud af de 30 ansatte er langt størstedelen specialister inden for hvert sit område. Det kan være inden for hydraulik, PTO-aksler, traktorreservedele eller lignende, hvor man hver dag yder support til de maskinforretninger, som ringer ind med spørgsmål til dele, de er i tvivl om.

- Faktisk sker 95 procent af alle bestillinger igennem webshoppen, så det er langt fra alle bestillinger, vi har noget med at gøre her fra kontoret i Aabenraa, påpeger Jonny Gram.

rich-media-2
På centrallageret mellem Hamburg og Bremen er man netop nu igang med at udbygge de 85.700 kvadratmeter lager. med yderligere 13.000 kvadratmeter lagerfaciliteter.

Mere end bare grossist

Hver eneste dag sendes der 28.370 ordrer ud fra Granit Parts' centrallager til i alt 39.750 europæiske kunder, som primært er maskinforretninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har den service, at hvis der er sendt en ordre inden klokken 17, så leveres delene samme nat og er klar til næste morgen, fremhæver Jonny Gram.

Han fortæller, at med Granit Parts Partner-shop har den enkelte bedrift og maskinstation også mulighed for at oprette sig, og igennem maskinforretningen selv bestille de dele, der er behov for med levering på egen adresse i løbet af natten.

- I Danmark har vi et samarbejde med TNT, og der kører dagligt cirka seks lastbiler med pakker fra centrallageret til Kolding, hvor det omlæsses til mindre varevogne, som bringer dele ud i aften- og nattetimerne.

- Det er dén logistik, som har gjort, at vi de seneste otte år i Danmark er vokset så meget i størrelse, som vi er. Samlet set er hele koncernen gået fra 818 til 2.721 medarbejdere, og knap 70 procent af koncernomsætningen kommer fra reservedels-grossisten.

rich-media-4
Hver eneste dag sendes der 28.370 ordrer ud fra Granit Parts' centrallager til i alt 39.750 europæiske kunder, som primært er maskinforretninger.

Fingeren på pulsen

De resterende 30 procent af omsætningen i koncernen, som bærer navnet Fricke, kommer fra dels maskinforretninger samt lastbilforretninger i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Tyskland ejer Fricke 23 maskinforretninger og forhandler blandt andet Claas og John Deere, og danskerne kender os nok mest for det store Fricke brugt-center, som ligger ud til motorvejen A1 i Tyskland mellem Hamburg og Bremen, fortæller Jonny Gram.

Han fremhæver, at det blandt andet betyder, at man konstant har en finger på pulsen og ved, hvad der rører sig i branchen.

- Desuden ejer man maskinproducenten Saphir, som leverer jordbearbejdningsredskaber. I Danmark tages de hjem igennem GKM, som er den danske importør.

Inden for fritidssegmentet er man også stor og ejer den tyske virksomhed Gartenland, som er en tysk kæde af butikker med maskineri til den private haveejer og anlægsgartneren.

Den samlede omsætning i 2019 lå på 6,4 milliarder danske kroner, og man forventer, at den i 2020 vokser til 6,6 milliarder danske kroner.