Abonnementsartikel

Det europæiske marked for okse- og kalvekød er langsomt ved at indrette sig på den virkelighed, der hersker under corona-krisen.

Slagteaktiviteten bliver reduceret overalt i EU. Det sker i et forsøg på at tilpasse udbuddet til den lavere efterspørgsel, skriver Danish Crown Beef.

Danish Crown sænker noteringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fortsat et udmærket marked for hakkekød og udskæringer til hverdagsretter, men forbrugernes appetit på de ædle udskæringer som mørbrad, oksefilet, højreb og culotter er ikke tilstrækkelig, når der hverken holdes familie- og firmafester eller spises ude på restauranterne, og det kan vi tydeligt mærke på efterspørgslen, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Som en konsekvens af den ændrede efterspørgsel suspenderes de gældende vægtgrænser for både Dansk Kalv og ungtyrekategorierne frem til udgangen af maj. For Dansk Kalv hæves vægtgrænsen til maksimum 280 kg, så landmændene kan vente med at sende dyrene til slagtning.

- Interessen for vores premium-produkter halter i øjeblikket. Det rammer blandt andet Dansk Kødkvæg og på den korte bane er det svært at få øje på en bedring i det marked.

Dansk kalv og ungdyr under 12 måneder falder med 25 øre.

Dansk Kødkvægstillæg falder med 50 øre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs den aktuelle kreaturnotering.