Semler Agro følger planen og leverer et acceptabelt regnskab med en positiv udvikling. Kurven er opadgående, og den landsdækkende maskinforretning var ellers optimistiske for 2020 regnskabsåret, lige indtil coronakrisen indtraf.

Regnskabet for Semler Agro Holding for 2019 viser et minus på 12,7 millioner efter skat mod et minus på 23,6 millioner kroner året forinden.

Trods et fortsat underskud viser det seneste regnskab fra maskinforretningen Semler Agro flere positive takter, det fortæller administrerende direktør Morten Buus.

- 2019 har været det første normale driftsår i min tid i Semler Agro A/S uden ekstreme høstsæsoner, hvilket vi kan aflæse af regnskabet. Samtidig glæder jeg mig over, at vi formår at levere en flot fremgang på bundlinjen, samtidig med at vi har haft fokus på at indfri vores strategi. Overordnet kan vi konkludere, at vi leverer et acceptabelt regnskab, der stemmer helt overens med den langsigtede plan, vi har lagt, fortæller Morten Buus, administrerende direktør i Semler Agro.

- Med fundamentet for forretningen på plads retter vi nu fuldt fokus på organisationen og på driften - og på at blive endnu bedre til at servicere vores kunder. Vi kommer til at arbejde indgående med at binde vores forretninger og medarbejdere tættere sammen, så vi arbejder som hold på trods af geografiske afstande. Vi skal dyrke de stordriftsfordele, vi har som landsdækkende maskinforretning og gøre vores kunder mere effektive og konkurrencedygtige. Det gælder både i forhold til eftermarkedet og til at få implementeret nye digitale initiativer, der binder os tættere sammen med kunderne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forventer positiv udvikling

Gennem de seneste fire år er Semler Agro blandt andet blevet national John Deere-forhandler af landbrugsaktiviteter, har åbnet ny afdeling på Lolland-Falster, overtaget 51 procent af Herborg Smede- & Maskinforretning og etableret et stort center for brugt landbrugsudstyr i Vejrup.

I dag er der 14 John Deere-værksteder i hele Danmark, lokale reservedelscentre og mere end 80 rullende værksteder på landevejen. Ifølge Semler Agro betyder det, at man er i den rette position til at skabe økonomisk fremdrift.

- Der er ingen tvivl om, at vi har været en omfattende strategiomlægning igennem. Der er stor grund til at takke vores medarbejdere for tålmodigt at have bidraget til, at vi nu er kommet i mål ved en vellykket fokusering af virksomheden. Vi befinder os i en branche, hvor udviklingen går stærkt, og hvor kravene til os som maskinforhandler løbende ændrer sig. Vi mener, at vi nu har skabt de absolut bedste forudsætninger for at styrke vores position som landbrugets stærkeste samarbejdspartner, siger  Morten Buus, og fortsætter:

- Vi er nu i gang med vores femte driftsår, og undervejs har vi prøvet lidt af hvert med eksterne udfordringer. I 2017 nærmest druknede høsten og i 2018 var det så tørken, som var udfordringen. I 2020 er det coronakrisen som påvirker verdensøkonomien. Men det er en udfordring, vi selvfølgelig også kommer på den anden side af. Hvad det får af påvirkning på resultat for 2020 og måske 2021 er endnu for tidligt at spå om, men planen er stadig, at vi i fremtiden skal levere et positivt regnskab.

Semler Agro / Herborg Smede- & Maskinforretning beskæftiger i dag cirka 250 professionelle og veluddannede medarbejdere, som arbejder ud fra 14 værksteder inklusive underforhandler på Bornholm, og med en større flåde af rullende værksteder i Danmark. Semler Agro er eneforhandler af John Deere, Väderstad, Kramer og Sulky i Danmark med ansvar for salgsaktiviteter, servicering og reparation samt levering af reservedele.