Abonnementsartikel

Den tyske maskinproducent Lemken omsatte i 2019 for tilfredsstillende 380 millioner euro i et vigende marked for landbrugsmaskiner.

Lemken Beteiligungs GmbH har netop offentliggjort sit årsregnskab og hæfter sig ved, at salget rundede tilfredsstillende 380 millioner euro, hvoraf de 77 procent tegner sig for eksport.

Salget er opnået i et tysk marked for landbrugsmaskiner, der blev reduceret med tre procent i årets løb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Såvel landbruget som landbrugsmaskin-industrien havde et svært år, og det gjaldt også for Lemken. Årets første halvdel forløb dog tilfredsstillende, men derefter indtraf et uforudset fald i salget. Ekstremt vejr, politisk usikkerhed og handelsrestriktioner gjorde det sværere at agere i markedet, meddeler Lemken.

På det tyske marked, der tegner sig for 23 procent af Lemkens salg, faldt Lemkens salg med lidt under to procent. Til gengæld steg salget med 26 procent i Frankrig, som er producentens vigtigste eksportmarked. Generelt steg salget en lille smule på de vesteuropæiske markeder.

Ukraine i frit fald

I det centrale og østlige Europa faldt salget med cirka 9 procent, mens det russiske marked forblev stabilt. Dog faldt salget i Ukraine med 39 procent efter adskillige år med god vækst.

Asien, Australien og New Zealand oplevede et svagt år, mens der var gode takter i Nordamerika. I USA steg salget med 23 procent, og USA tegner sig nu som Lemkens fjerde største eksportmarked.

I Canada var der omtrent samme vækst, men salget holdt sig stabil i Japan og Kina, hvor Lemken driver sin egen samlefabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lemken oplyser i øvrigt, at der i 2019 blev investeret for 9 millioner euro i nye produktionsfaciliteter og i ny logistik. Ved slutningen af året var der 1.666 medarbejdere i koncernen.

Lemkens danske datterselskab - Lemken Skandinavien - kunne i øvrigt også notere sig for vækst i løbet af regnskabsåret. Selskabet fordoblede sit resultat før skat til godt 2 millioner kroner.

Lemken er en af verdens største producenter af maskiner til jordbearbejdning, såning og plantebeskyttelse. Virksomheden ejes i dag af sjette og syvende generation af Lemken-familien. Lemkens hovedkvarter er placeret i Alpen i det nedre Rhin-området i Tyskland.