Abonnementsartikel

Corona-krisen får Færdselsstyrelsen til at fare med lempe over for bilejere, der overskrider fristen for seneste periodiske syn.

Varebiler og personbiler skal som bekendt synes hvert andet år, hvis de er over fire år gamle. Har man fået en indkaldelse til syn, hvor synet skal ske mellem den 15. marts og 15. maj, kan man vælge at udskyde synet.

- Netop nu giver en synsindkaldelse dog anledning til utryghed blandt bilejere, som i forbindelse med corona-krisen er bekymrede for, hvorvidt de bør møde frem til bilsyn, oplyser Færdselsstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor suspenderer Færdselsstyrelsen nu alle sanktioner mod bilejere, som har eller kommer til at overskride synsfrist for deres køretøj mellem 15. marts og 15. maj 2020.

Ingen bøder eller klippede plader

I praksis betyder det, at der i denne uge - uge 13, 2020 - vil blive hasteudstedt en bekendtgørelse, der midlertidigt stopper for, at der bliver udskrevet bøder eller klippet nummerplader på køretøjer, hvor synsfristen er overskredet.

Under normale omstændigheder vil en overskridelse af synsfristen ellers udløse en påmindelse om syn og en ny frist, efterfulgt af en bøde på 2.000 kroner, hvis den nye frist ikke overholdes. Samtidig bliver der givet påbud om at få synet og godkendt køretøjet eller afmeldt køretøjet i køretøjsregistret.

Manglende overholdelse af påbuddet vil i sidste ende udløse endnu en bøde på 2.000 kroner, samt at politiet bliver anmodet om at inddrage nummerpladerne.

Syn bilen, hvis det er muligt

Siden corona-krisens begyndelse har synsvirksomheder landet over stort set opretholdt samme aktivitetsniveau som vanligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er altså fortsat muligt at syne sin bil, og Færdselsstyrelsen opfordrer til, at man overholder synsfristen for sit køretøj, hvis der er mulighed for det.

Så længe man overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til at holde afstand, bruge handsker og afspritte eller vaske hænder så ofte som muligt, kan man trygt syne sin bil, lyder det fra Færdselsstyrelsen.