Hold sammen ved at holde afstand. Sådan lyder retningslinjerne fra de danske sundhedsmyndigheder for at hindre spredningen af coronavirus mest muligt. Mens mange aktivitetstilbud holder lukket, er naturen som altid åben.

- Vil du en tur i naturen, så følg myndighedernes anbefalinger til færdsel i det offentlige rum. Hold afstand og tag bilen eller cyklen derhen, skriver Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man behøver ikke nødvendigvis at køre langt for at få en stor naturoplevelse og lidt adspredelse til både børn og voksne.

Naturstyrelsen har samlet en oversigt over statslige naturområder tæt på Danmarks fem største byer - fra Hareskovenes gamle egetræer ved København til de åbne vidder ved Skallingen tæt på Esbjerg, skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der findes også andre naturområder tæt på byerne udover de statslige naturområder, som Naturstyrelsen forvalter. På udinaturen.dk kan man få et godt overblik over mulighederne i rigtig mange af Danmarks naturområder med offentlig adgang.

Hold afstand i skoven

Følg altid myndighedernes anbefalinger til færdsel i det offentlige rum på www.coronasmitte.dk

- Hold afstand til skovens andre gæster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Husk at tage dit skrald med hjem. Vi er i øjeblikket ikke så mange til at tømme skraldespandene ved p-pladser, lejrpladser og stier.

Naturområder tæt på Danmarks fem største byer