Abonnementsartikel

Genvalgt slagtekalveformand kommer med en opfordring til sine medlemmer om at sende færre dyr til slagtning.

Danske Slagtekalveproducenter har netop genvalgt deres Lasse Olsen som formand. Han slår kraftigt til lyd for, at kvægbruget midlertidigt sender færre dyr på slagteri. Formålet er at mindske presset på hjemmemarkedet, efter at eksporten af oksekød til Italien er dykket.

Lasse Olsen, Store Heddinge, blev genvalgt som formand for Danske Slagtekalveproducenter ved et konstituerede bestyrelsesmøde efter foreningens generalforsamling i februar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var også genvalg til de øvrige poster i den syv mand store bestyrelse.

Rasmus Alstrup, Videbæk, fortsætter således som næstformand, ligesom Søren Peter Funder, Hobro, også i den kommende periode varetager posten som kasserer hos Danske Slagtekalveproducenter, skriver producenterne i en pressemeddelelse.

Nyt bestyrelsesmedlem

Bestyrelsen har fået et nyt medlem, nemlig Nicolaj Nygaard Jørgensen, Hundborg i Thy.

De øvrige pladser i foreningens bestyrelse beklædes stadig af Hans Kristian Oksbjerg, Sydals, Jannie Nielsen, Ribe, og Søren Højer Thomsen, Egtved.

- Jeg er glad for genvalget til formandsposten, så jeg kan fortsætte med at varetage de danske slagtekalveproducenters interesser. Lige nu er der vigtige ting at forholde sig til, siger den genvalgte formand, Lasse Olsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstraordinær situation

- Hele det danske samfund står i en helt ekstraordinær situation på grund af corona-krisen. I den situation vil jeg stærkt opfordre alle danske forbrugere til at købe danske varer, herunder dansk okse- og kalvekød. Og støt også de lokale dagligvarebutikker, lyder det fra formanden.

- Vi har allerede set Danish Crown sænke noteringen kraftigt for bestemte kategorier af oksekød på grund af et stort dyk i afsætningen til det hårdt corona-plagede Italien. Det kan presse det danske marked yderligere, advarer Lasse Olsen.

Hold slagtedyr tilbage

- På den baggrund vil jeg opfordre alle kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage for at holde noteringen oppe, fortsætter han.

- I samme åndedræt vil jeg opfordre vore kreaturslagterier til at tage færre dyr ind i en periode, lyder det fra Lasse Olsen.

Notering under pres

- At vi indtil nu ikke har set noteringsfald på kalvekød, skyldes, at kalvekød jo er et hjemmemarkedsprodukt. Men denne notering kan komme under pres, hvis vort hjemlige marked bliver oversvømmet at de store mængder oksekød, som under normale forhold ville blive eksporteret til Italien, konstaterer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I øvrigt kan jeg ikke lade være med at udtrykke taknemmelighed overfor de mange danskere, som lige nu holder produktionsdanmark i gang under helt usædvanlige omstændigheder, siger Lasse Olsen.

Han oplyser, at alle kommende arrangementer hos Danske Slagtekalveproducenter i øjeblikket er sat på standby.