Abonnementsartikel

Efter et fald på 30 øre i sidste uge holder noteringen stand

Med en svinenotering på 14 kroner for uge 13, holder prisen sig på et uændret niveau i forhold til uge 12, oplyser Danish Crown.

Markedsberetning: Spredningen af COVID-19 og de omfattende initiativer i Europa for at begrænse spredningen af Corona-virus har også skabt bølgegang i handlen med grisekød, men der er stadig langt fra det stormvejr, som andre brancher oplever lige nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er fortrøstningsfulde, for helt grundlæggende skal folk stadig have noget at spise. Vi har set et stort skifte i afsætningen, fordi mens salget til foodservice, altså cafeer, restauranter og kantiner, nærmest er gået i stå, sælges der markant mere i supermarkederne. Det holder markedet i gang, og vi har en medarbejderstab, der viser en imponerende omstillingsparathed, så det er en situation, vi kan håndtere, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Han hæfter sig ved, at Danish Crown har et bredt setup med store aktiviteter indenfor forædling af kød, et stærkt IT-setup og en indkøbsafdeling, der allerede for to uger siden ? i tæt samarbejde med salgsorganisationen ? begyndte at indstille sig på den situation, der nu er virkelighed.

- Når jeg ser tilbage på mine over 30 år i den her branche, så har jeg flere gange oplevet, at markedet gik i panik. Der er vi slet ikke. Vi mødes hver morgen på tværs af organisationen for at sikre, at vi hele tiden er så meget på forkant som muligt. Med hensyn til priserne, så er de faldet i Europa, men der et intet, der tyder på, at bunden er ved at gå ud af markedet, siger Lars Albertsen.

Danish Crown er bevidste om, at slagterierne og produktionen i Danmark kan blive ramt af sygdom, og udenlandske medarbejdere kan vælge at tage hjem i den nuværende situation, men allerede nu bliver der arbejdet på planer, så leverancerne af fødevarer kan opretholdes.

- Alle har fokus på forsyningen til supermarkederne, så der er en høj grad af fleksibilitet blandt vores kunder i øjeblikket. Mange af dem er også nervøse, så derfor er det vigtigt at kunne fortælle dem, hvad vi gør og kan gøre for at opretholde produktionen. Lige nu er den største udfordring de forsinkelser, der er ved nogle grænser, men det accepterer vores kunder i den her situation, for de kender forklaringen, siger Lars Albertsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For Danish Crowns salg af oksekød er situationen overordnet set den samme som for grisekød. Salget af de ædle udskæringer, som mørbrad og højreb er ramt af det manglende salg til restauranter og cafeer, men til gengæld er der en rigtig god efterspørgsel fra detailhandlen.