Jordbrugsmaskinførereleverne på JU Aarhus har haft besøg af Kim Bennike og Gabriel Lund fra Samson Agro. De underviste ud fra en Samson gyllevogn, som en lokale landmand, Tandergård, havde udlånt til dagen. Kim og Gabriel fra Samson gav eleverne en grundig viden omkring gyllevognene, sikkerhed og hvad det vil sige at arbejde med de store maskiner.

Underviser på JU Aarhus, Tommy Dam, fortæller:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Formålet med denne dag i selskab med Samson Agro var at give eleverne en grundig viden omkring gyllemaskinerne direkte fra eksperterne på området.

To ben i undervisning

Dagens undervisning var delt op i en teoretisk del og en praktisk del. Gabriel Lund gav eleverne en forståelse for gødningssammensætningen, udnyttelsen af gødningen og den nyeste viden på området, skriver JU Aarhus i en pressemeddelelse.

- Der er sket meget på området over de seneste år, og i Danmark er vi nået rigtig langt. I dag kan man udnytte gødningen meget bedre end tidligere, og det er dermed også blevet mere miljøvenligt, siger Gabriel Lund.

Kim Bennike introducerede eleverne til selve gyllevognen. Han fortalte dem meget grundigt, hvordan det er at arbejde med gyllevognen, hvad den kan, og hvad man skal være opmærksom på. Han fremhævede det ansvar, som eleverne kommer til at sidde med, når de som færdiguddannede jordbrugsmaskinførere kommer til at køre med den tonstunge maskine. Helt specifikt pointerede han sikkerheden flere gange. Når man arbejder med gyllevogne, arbejder man med farlige gasser og så er sikkerheden alfa omega. Det kan være livsfarligt ikke at være forsigtig.

Eleverne fik også vist og fortalt, hvordan maskinen kan uddele gødningen direkte i jorden, og at maskinen kan måle tankens indhold meget præcist.