Corona-krisen bremser også de politiske operationer. Blandt andet blev EU's landbrugsråd i marts annulleret, og det får muligvis langsigtede konsekvenser for vedtagelsen af den fælles landbrugspolitik.

På grund af COVID-19 bliver reformen af den fælles landbrugspolitik (CAP) forsinket yderligere, skriver det tyske fagblad Agrarheute, efter at have talt med flere talsmænd for landbruget i Europa-Parlamentet.

Den landbrugspolitiske koordinator for Det Europæiske Folkeparti (EPP), den italienske Herbert Dorfmann, sagde til Agra-Europe, at det i øjeblikket er "ikke forudsigeligt", hvor længe virussen vil begrænse parlamentariske operationer. Efter ordre fra parlamentets præsident David Sassoli er dette stort set ophørt indtil mindst i slutningen af marts. Udvalgsmøderne og møderne med landbrugets talsmænd, der er vigtige for fremskridt med forhandlingerne om den fælles landbrugspolitik, er aflyst.

Samlingsugen fra 30. marts til 2. april bliver flyttet fra Strasbourg til Bruxelles og forkortet til to dage. Med forbehold af en lempelse af Corona-krisen er den næste landbrugsudvalg planlagt til at finde sted den 15. april. Parlamentarikernes mål om at vedtage en fælles holdning til den fremtidige fælles landbrugspolitik på plenarmødet i juli og at starte dialogen med Kommissionen og Rådet i september er derfor ustabilt, skriver Agrarheute.