Danish Crown Beef har traditionelt et godt marked i Sydeuropa til højprisvarer, men grundet den nuværende situation med Corona-virus i store dele af Europa og specielt i Sydeuropa henstilles der til, at de dyr, der normalt finder afsætning på de markeder, holdes hjemme.

Det drejer sig om tunge køer over 350 kg. slagtevægt (700 kg.+ levende) og fedme 4-5. Disse dyr bør holdes i stalden indtil videre, da vi forventer en normalisering i markedet, som vil gøre, at vi kan få den rette pris for delstykkerne på et senere tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udviklingen i den danske afsætning viser, at der generelt er en pæn efterspørgsel efter okse- og kalvekød, men det er især en meget stor efterspørgsel efter hakket oksekød, der er udslagsgivende i markedet.

På Danish Crown Beefs fabrikker er fokus på at opretholde produktionen, og alle nødvendige forholdsregler tages i både Aalborg, Holsted og Sdr. Felding. Der er stor opbakning blandt medarbejderne til at sikre slagtningerne, og produktionen af hakket oksekød sker på højeste kapacitet.

Tilmeldingen til kommende uge giver fuld slagtning, og derfor opfordrer vi igen til, at man holder de færdigfede dyr hjemme og i stedet fokusere på køer i formklasse 1, 2, 3, og 4 til hakkekød.

De sydeuropæiske lande er hårdt ramt af Corona-virus, og det betyder, at nogle dyr er sværere at omsætte til de rette priser. Det er især de tunge køer over 350 kg. slagtevægt (700 kg levende) og fedme 4-5, der bør holdes hjemme, indtil situationen normaliserer sig, så vi forhåbentlig kan undgå at sætte noteringen for disse mærkbart ned.