Miljøstyrelsen gav onsdag dispensation til at bejdse roefrø med Gaucho, som ellers ikke længere er godkendt i EU, skriver DLF i en pressemeddelelse. MariboHilleshög, Nordic Sugar og Landbrug & Fødevarer har gjort en stor indsats for at få lov til at bruge bejdsemidlet i roer, der giver en effektivt beskyttelse af planterne mod insektangreb i plantens etableringsfase.

Det har i flere omgange fremgået af Landbrugspressen, at bejdsning ikke længere kunne nås til forårssæsonen, men det tilbageviser Ole Lauridsen, salgschef i MariboHilleshög:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er glade for at dispensationen endelig er på plads. Vi er i fuld gang med at bejdse roefrø og forventer at kunne levere inden for meget kort tid. Sukkerroedyrkerne kan stadig nå at bestille Gaucho- bejdsede roefrø hos MariboHilleshög til afhentning/levering inden for 8-10 dage.

Roerne er udsat for angreb af en række insekter, der kan gøre stor skade, så derfor giver det god mening at beskytte de små planter, mens de er mest følsomme. Bejdsningen sikrer, at den enkelte plante er beskyttet de første 10-12 uger mod insekt- og virusangreb, og landmanden dermed undgår at sprøjte hele marken 2-3 gange med insektmidler, skriver DLF i pressemeddelelsen.

I forbindelse med brugen af Gauchobejdsede frø skal man leve op til et regelsæt i forhold til, hvornår der igen må dyrkes blomstrende afgrøder i marken samt sikkerhedsafstande til grøftekanter.