- Hvordan smitter corona-virus? Har mine medarbejdere ret til løn, hvis de skal i karantæne? Og hvad betyder situationen for mine udenlandske medarbejdere, hvis de skal rejse hjem?

Det er blot nogle af de spørgsmål, man kan finde svar på via SEGES-hjemmesiden om corona-situationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I SEGES har vi som en service målrettet landmanden og rådgiverne i rådgivningsvirksomhederne samlet relevant information til landmanden på en særlig coronavirus-side på LandbrugsInfo. Her er der blandt andet gode råd til landmanden som arbejdsgiver og links til sundhedsmyndighederne. Vi udbygger siden i takt med, at situationen udvikler sig, siger direktør for SEGES, Ejnar Schultz.

Siden har navnet landbrugsinfo.dk/coronavirus og vil løbende blive opdateret med ny viden. Der er desuden henvisninger på siden til Skat og Erhvervsstyrelsen, hvis man har spørgsmål i den retning, ligesom at man også finder kontaktoplysninger på relevante rådgivere.

Det var onsdag aften den 11. marts, at statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte, at alle offentlige medarbejdere, der ikke varetager en kritisk opgave i samfundet, bliver sendt hjem og arbejde hjemmefra, hvis man kan. Det sker for at mindske smittespredningen af corona-virussen i Danmark.

Skoler og uddannelsesinstitutioner, samt biblioteker, kultursteder og andre offentlige steder er lukket ned for 14 dage. Samtidig opfordrer myndighederne til, at man aflyser sociale aktiviteter med flere end 100 deltagere. De opfordrer desuden til, at også cafeer, natklubber, biografer og lignende lukkes i de 14 dage.

SEGES henstiller til, at man holder sig opdateret om corona-situationen på myndighedernes hjemmesider og følger myndighedernes anvisninger.