Der vil fortsat være eksport og slagtning af svin i Danmark, selv om statsministeren lukker Danmark ned.

- Vi skal sørge for god dyrevelfærd og fødevaresikkerhed, og det kræver at dyrene kan slagtes og eksporteres i normalt omfang. Derfor betragter Fødevarestyrelsen dyrlægernes funktion for kritisk og opretholder kontrollen, så eksport og slagterier kan holdes i gang, fortæller beredskabschef Nikolas Kühn Hove til Hyo. Han forsikrer, at Fødevarestyrelsens folk er klar ved ramperne i morgen tidlig som de plejer at være.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DC slagter som planlagt

Danish Crown forventer at slagte som planlagt resten af ugen, meddeler de i en pressemeddelelse.

Den danske regering og de danske myndigheder har torsdag aften iværksat omfattende foranstaltninger for at begrænse spredningen af corona-virus i Danmark.

Statsministeren understregede, at Danmark ikke skal sættes i stå. Derfor fortsætter slagtningen og produktionen i Danish Crown i videst mulige omfang.

-Vi forventer at slagte som planlagt resten af ugen og vil senest fredag informere om planerne for de kommende to uger, skriver DC.

Danish Crown er en af de virksomheder, der har en samfundsopgave i forhold til at sikre, at der er varer i butikkerne. Det vil vi gøre på ansvarlig vis både i forhold til alle medarbejdere i produktionen, i vores administration og ikke mindst vores ejere, de danske landmænd, meddeler Danish Crown.