Abonnementsartikel

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus har igen i år haft et samarbejde med Kverneland omkring et innovationsprojekt.

Kverneland stillede en konkret opgave til eleverne på 2. hovedforløb på Jordbrugsmaskinføreruddannelsen: Høst af græs til udvinding af protein

Eleverne skulle komme med løsningsforslag til fremtidens nye græsmaskine. Der var listet en række krav op, som maskinen skulle opfylde, blandt andet nænsom behandling af græsset, god jordfølgeevne og et minimum til høstekapaciteten.

Kverneland besøgte JU Århus i december, hvor opgaven blev stillet eleverne. I seks grupper tog de opgaven til sig og i januar drog alle eleverne af sted til Kerteminde for at besøge Kverneland Group Danmark. Her præsenterede de deres løsningsforslag og fik samtidig en maskingennemgang på fabrikken til stor begejstring for eleverne.

Noget for alle parter

- Vi har gennem en årerække samarbejdet med JU omkring et innovations-forløb, hvor vi som virksomhed er kommet med en konkret opgave og bedt eleverne komme med deres bud på en løsning. Det er rigtigt rart at se, hvordan eleverne går til opgaven med krum hals og ind i mellem ligefrem har svært ved at lægge opgaven fra sig. Det vidner for os om, at eleverne får noget ud af sådan en opgave, fortæller Mathies Tang-Jensen, produktspecialist hos Kverneland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-At vi så i samme omgang bliver udfordret på vores vanetænkning er kun et kæmpe plus. Især maskinførerelevernes praktiske tilgang giver et værdifuld indspark i en proces der ellers ofte ligger i hænderne på en flok ingeniører.

- Vi ønsker at have et tæt samarbejde med undervisningsinstitutioner, da de studerende har meget værdifuldt at byde på for os som virksomhed. Samarbejdet med JU har været givtigt og konstruktivt. Og det har været rart at se den entusiasme som de studerende har lagt for dagen, for at løse den opgave vi kom med, fortæller Peter Waldemar, Technology Development Engineer i Kverneland Group Danmark.

- Vi er glade for det gode samarbejde. Eleverne har taget opgaven til sig og brugt tid på projektet. Det er nødvendigt, at vi arbejder sammen med branchen på denne måde. Det er rigtig positivt, at de har lyst til at bruge tid på os. Vi sætter stor pris på samarbejdet, fortæller Landbrugsuddannelsen på JU Århus, Max Fredriksen.

Under besøgt hos Kverneland blev der fundet en vinder-gruppe af projektet, og de viste stolt deres diplom frem.