- Sommetider kan det være nyttigt at stoppe op og tænke: Står vi som økologer der, hvor vi skal? Er økologien god nok i dag? Det mener jeg ikke. Men jeg vil gerne anerkende det positive i, at vores konventionelle kolleger går ind på økologiske kerneområder som for eksempel GMO-frie mejeriprodukter, forbud mod systematisk aflivning af tyrekalve og endnu en græsmælk. Den med GMO-fri mejeriprodukter havde jeg ikke set komme, sagde Finn Tang, da han ved økologernes årlige generalforsamling aflagde beretning for foreningens mælkeudvalg.

Mangler et klart svar

I øvrigt efterlyser han stadig et klar svar på, hvad der som det bedste skal ske med lavbundsjordene ud fra et klimaperspektiv. - Skal de udtages og overlades til sig selv, eller skal de afgræsses. Hvad er bedst for klimaet? Det mangler vi et klart svar på, sagde Finn Tang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han så i øvrigt tilbage på et år, hvor der blev helet op på sårene efter et tørt 2018. Men også på et år, der har været alt andet end roligt med varme emner som klima, økologisk halmstrøelse, ko og kalv sammen og mere økologi ind på landbrugsskolerne.

Han glædede sig over tiltag som begrænset adgang til brug af bredspektret antibiotika og indfasning af økologisk halm som naturlige skridt i den retning som økologer gerne vil gå.