Abonnementsartikel

Hans Christian Ambjerg tiltræder den 1. april 2020 og afløser Niels Mikkelsen, der går på pension.

Roefrøvirksomheden MariboHilleshög, der siden 2017 har været en del af DLF-koncernen, får ny adm. direktør. Det er Hans Christian Ambjerg, som tiltræder den 1. april 2020 og afløser Niels Mikkelsen, der går på pension.

Niels Mikkelsen vil i de kommende måneder overdrage af ledelsen til Hans Christian Ambjerg (55), der er kemiingeniør og har arbejdet inden for fødevareingredienser i 30 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har international ledelseserfaring i hele værdikæden fra R&D til produktion, marketing og salg med vægt på strategieksekvering. Han har senest arbejdet for Doehler, en tysk ingrediensvirksomhed, og har før det været ansvarlig for DSM's ingrediensforretning. Inden da har han haft ledelsesposter i Borealis og Chr. Hansen.

Bestyrelsesformand i MariboHilleshög, Truels Damsgaard, glæder sig til samarbejdet:

- Hans Christian Ambjerg kommer til DLF med en solid erfaring inden for ledelse og strategi, og han er den rette til at lede og eksekvere den strategiske retning for MariboHilleshög fremadrettet.

Formand for roefrøsektionen

Niels Mikkelsen har gennem sit arbejdsliv været dedikeret til frøbranchen. Han startede som nyuddannet agronom som produktionsassistent i De Danske Sukkerfabrikker og var derefter produktionschef i SN-Frø frem til 1989, hvor han nåede at være ansat i DLF i nogle måneder, da SN Frø i 1988 blev opkøbt af DLF.

Gennem de seneste 30 år har Niels Mikkelsen haft roefrøene i Holeby som omdrejningspunkt, og han har fra starten været med i ledelsen. Først som ansvarlig for produktion og forsyning i Maribo Seed gennem to årtier og de seneste 11 år som øverste chef for roefrøvirksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Niels brænder for roefrøene, og han har været en drivkraft i branchen, hvor han nyder stor respekt og er formand for Roefrøsektionen i brancheorganisationen Dansk Frø. Det var ikke mindst Niels' fortjeneste og store indsats, der gjorde det muligt at få roefrøforretningen til DLF, da DLF i 2017 overtog ejerskabet fra Syngenta, og Niels sammen med roefrøene dermed "kom hjem" til DLF. Det skylder vi ham en stor tak for, siger Truels Damsgaard.