Peter Holm, Deutz-Fahr sælger hos HCP, siger tak for et mange årigt loyalt samarbejde og ønsker Sumas tillykke med den nye struktur og de nye muligheder, som en del af TBS.

- TBS har jo rendt flere af vores nordjyske forhandlere på dørene den sidste tid, så det var forventet, at en af vores forhandlere gav efter for den mulighed. At det så blev Sumas, havde jeg ikke set komme, men jeg synes vi står stærkt til at imødegå den udfordring, siger Peter Holm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

HCP har i de sidste par år arbejdet på at udvikle og opbygge de forhandlere der vil Deuz-Fahr og HCP. Derfor ser man også fortrøstningsfuld på denne udfordring, da Østhimmerlandsområdet tidligere har været i spil på forskellige måder. Med etableringen af HCP Maskincenter i Randers for to et halvt år siden, har HCP bygget en base, der kan betjene et stort område med personlig service, skriver HCP i en pressemeddelelse.

På salgssiden vendte en gammel kending, tilbage til Deutz-Fahr, da John Pedersen i 2018 blev ansat som sælger i HCP Maskincenter.

- Jeg har jo holdt John Pedersen lidt i korte tøjler i området mellem Hadsund og Aalborg, da det område var dækket fra Suldrup. Men det er jo Johns hjemmeområde, hvor han gennem 30 år har solgt Deutz-Fahr traktorer. Så nu kan John bare give den fuld gas på sin hjemegn, hvilket glæder ham meget, og med HCP Maskincenterets placering lige op ad motorvejen, så er de hurtigt fremme i Himmerland med både salg og service, siger Peter Holm.

Agro i Løgstør

Men også fra vestsiden er der fuld dækning på både salg og service, da Midtfjord Agro i Løgstør er i god stabil vækst. Her har man efter et generationsskifte, med kun 33-årige Caper Larsen som indehaver, bygget nyt værksted, og fået sat sig på landkortet som en stærk servicepartner.

Om Midtfjord Agro siger Peter Holm:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da Casper overtog forretningen, der var det med den indstilling, at Midtfjord Agro skulle leve af Deutz-Fahr og Kuhn maskiner og sådan er det blevet. Når jeg kommer i forretningen, så er der grønt og orange overalt, hvilket er en fornøjelse at se på. Casper har et enormt netværk og kundekontakt inden for kvægfodring og fuldfoder i store dele af Jylland. Det netværk har gjort, at Midtfjord Agro allerede i dag, er kommet en del i hele Himmerlandsområdet, der er et udpræget kvægområde, så jeg også her har været nødt til en gang i mellem lige at holde lidt igen på Caspers salgsiver.

Fælles for HCP Maskincenter og Midtfjord Agro er Deutz-Fahr og Kuhn maskiner, som spiller en stor rolle i begge forretninger, der hver især har et stort specialområde. Hos Midtfjord Agro har man valgt at udbygge samarbejdet med Kuhn og MI, ved at indgå aftale med MI, om at sælge og service Kuhn fodervogne fra Hobro til Skagen.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed at JF/Kongskilde fodervogne har været en kæmpe artikel for os, men med CNH's opkøb af Kongskilde, så kunne vi ganske enkelt ikke stå bag produktet længere. Derfor valgte vi at tage imod tilbuddet fra MI, om at blive Kuhn fodervognsforhandler i hele det nordjyske område, da vi med den nye Kuhn Profile blander virkelig har en fantastisk blander fra verdens største maskinproducent, og samtidig en kæmpe organisation i ryggen. At vi nu får lidt mere plads til at sælge både traktorer og blandere til vores kunder i Himmerland, det er kun velkomment? siger Casper Larsen, indehaver Midtfjord Agro.

Mangel på servicedteknikere

På samme måde har man hos HCP Maskincenter valgt at indgå samarbejde om den nye Kuhn 1290 ID presser i hele Jylland. John Pedersen har tidligere drevet sin egen maskinforretning i Hadsund, med Deutz-Fahr forhandling, og efterfølgende arbejdet som John Deere sælger i Østjylland. John kender derfor det Østjyske planteavlsområde særdeles godt, og har kæmpet for at få Kuhn ID presseren:

- Vi har jo dygtige montører, der i mange år har arbejdet med storballepressere, så det lå lige til højrebenet, da vores maskinleverandør kom med markedets mindst effektkrævende presser. Vi solgte sidste år den første af de nye pressere, og flere er på vej til levering i denne sæson. Kuhn ID presseren passer fantastisk godt sammen med Deutz-Fahr traktoren, fordi vi her har en af de mest energieffektive traktorer på markedet, der sammen Kuhn ID presserens lave effektbehov, giver et meget lavt omkostningsniveau for at presse halm, siger John Pedersen, HCP Maskincenter, om samarbejdet med MI og Kuhn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alt i alt, så føler jeg vi er ret godt rustet til denne ændring i Himmerland. Den eneste udfordring som jeg ser det, er manglen på Deutz-Fahr serviceteknikere. Så hvis nogen skulle have lyst til at følge mærket, så er jeg helt sikker på at vi kan finde ansættelse i Midtfjord Agro eller HCP Maskincenter, slutter Peter Holm fra HCP.