Dronefotoet er taget mandag formiddag ved grænsen ved Bejerskrovej. Begge sider af jorden bliver dyrket i fuld omdrift og har cirka samme kvote. Derudover er begge sider naturligt afvandet (uden pumpning). Den tyske side løber dog ud i danske Vidå syd for Tønder.

Forskellen mellem Danmark og Tyskland er alene forskellig dimensionering og vedligeholdelse, oplyser LandboSyd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden for LandboSyd, Mogens Dall, er bestemt ikke overrasket over resultatet af de voldsomme mængder regn.

- Det er selvfølgelig trist, vi er endt her. Men jeg kunne også være lidt frisk og sige; vi har sagt det. Det er blevet påpeget i mange år, hvor vi har puffet og bøvlet med det her. Hos nogle politikere har vi mødt forståelse, og nogle har også sat flere penge af til vedligeholdelse af vandløb. Det er vi selvfølgelig glade for, men der skal mere til, siger formanden og fortsætter:

- Vi vil gerne inviterer hele balladen med en tur over grænsen - ikke for at handle ind, men for at se på, hvad de gør på den anden side, hvor oversvømmelserne ikke er så voldsomme.

Ifølge formanden har LandboSyd forsøgt at råbe både de lokale og landsdækkende politikere op i flere år for at komme problemet med oversvømmelser til livs.

Mogens Dall kritiserer samtidig regeringen for ikke at nævne noget om oversvømmelserne, der lige nu finder sted i det meste af Danmark, eller at de vil se på, hvordan der kan findes en løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge formanden vil foreningen kæmpe videre for at finde en løsning for deres mange medlemmer, hvis marker står under vand lige nu.

- Vi har haft møde med borgmestre, hvor det her var et emne. Vi har blandt andet forslået, at der skal en pumpe til, når der ikke finder vedligeholdelse sted. Derudover vil vi gerne have en større vandledningsevne i vandløbene, siger Mogens Dall, der aldrig tidligere har oplevet, at vandet har stået så højt på de sønderjyske marker.