Danish Agro og Vestjyllands Andel er netop blevet enige om en aftale, der betyder, at Danish Agro køber 22,3 % aktier i grovvareselskabet Hedegaard A/S fra Vestjyllands Andel. Det betyder, at Danish Agro nu får fuldt ejerskab af Hedegaard, skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, udtrykker tilfredshed med aftalen:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Samarbejdet mellem Danish Agro og Vestjyllands Andel om Hedegaard har været godt og konstruktivt. Vi var i alt 9 aktionærer bag opkøbet af Hedegaard i 2008, og siden er ejerstrukturen løbende blevet forenklet. Danish Agro og Vestjyllands Andel har siden 2015 været de eneste aktionærer i Hedegaard. Aftalen med Vestjyllands Andel sker derfor i naturlig forlængelse af processen siden 2008. Vi vil nu se nærmere på de muligheder for synergier, som den nye ejerstruktur giver mulighed for, siger han.

Henning Haahr pointerer derudover, at han ser aftalen som et udtryk for det tætte og tillidsfulde samarbejde mellem Danish Agro og Vestjyllands Andel.

- Aftalen er kun med til at cementere det stærke samarbejde, som Danish Agro og Vestjyllands Andel har i en række selskaber primært i udlandet og omkring fælles indkøb. Vi ønsker at samarbejde om det, der giver mest værdi for vores ejere, og det er denne aftale et udtryk for, understreger han.

Også administrerende direktør i Vestjyllands Andel, Steen Bitsch, ser gode perspektiver i aftalen.

- Vestjyllands Andel har defineret en række strategiske indsatsområder, blandt andet inden for bæredygtighedsområdet. Af hensyn til denne strategi har vi derfor vurderet, at det var den rigtige beslutning for Vestjyllands Andel at indgå aftalen med Danish Agro. Udover salget af aktierne får vi også fire afdelinger med i aftalen, som kommer til at styrke Vestjyllands Andels kerneforretning. Det er jeg meget tilfreds med, siger Steen Bitsch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er afdelingerne i Fjelstervang, Gesten, Bedsted Thy og Brande, der pr. 1. juli 2020 overgår til Vestjyllands Andel.