- Lad mig berøre et godt gammeldags træls problem, som jeg ved interesserer mange af jer; nemlig betalingsrettighederne.

- Jeg kan kun beklage den fejl, der er sket i Landbrugsstyrelsen vedrørende justeringen af betalingsrettighedernes værdi. Jeg ved, det har stor indflydelse for økonomien flere steder, sagde fødevareminsiter Mogensen Jensen, da han i dag talte ved kvægkongressen i Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

E fortolkningsfejl

- Fejlen skyldes en fortolkningsfejl, og Danmark skal efterleve EU's regler og retningslinjer. Anderledes kan det ikke være.

- Når det så falder sammen med en situation, hvor der er udfordringer for kvægbedrifterne kan det blive svært. Sidste år var der en stigning i eksporten af spædekalve på næsten 10.000 stk. Det er en stigning på mere end 25 procent. Derfor er der set på, hvad der kunne gøres for at bedre situationen i kalvesektoren.

- Det, som vi ser på i øjeblikket, er, om der kan opnås en aftale om en forhøjelse af slagtepræmien med 65 mio. kr. fra ansøgningsåret 2021 med henblik på, at vi kan få en godkendelse heraf af EUKommissionen.

- Det er ikke noget løfte. For det kræver dels politisk opbakning. Og dels en godkendelse af EU-Kommissionen.

- Men det er et løfte om at arbejde for det. Det har I mit ord på, lød det fra Mogens Jensen.