sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Løfteborde og -vogne er hjælpsomme maskiner til din virksomhed ? om du arbejder indenfor entreprenørskab, transport, landbrug eller anden industri. Lige meget hvilken slags, at du beskæftiger dig med, kan løfteborde og løftebordsvogne være gode redskaber til at flytte og løfte tunge genstande.

Med løftemaskinerne flytter du på en sikker måde og uden alene at anvende håndkraft. Løfteborde og -vogne bidrager derfor til et mere sikkert arbejdsmiljø, når det kommer til fysiske arbejdsskader, og bliver derved også en god investering til din virksomhed på den lange bane. Læs mere om, hvordan du kan forebygge skader og ulykker på arbejdspladsen, samt skabe bedre sikkerhed her.

Løftetyper "en masse"

Der findes mange forskellige typer af løftemaskiner, heriblandt de klassiske store løfteborde samt de mere praktiske og flytbare løftebordsvogne. Sidstnævnte vogne findes desuden i yderligere to versioner: En med manuelt løftebord og en med elektrisk.

De to typer maskiner har stort set de samme egenskaber, lige såvel som de store løfteborde, men har hver deres fordele og ulemper, hvorfor de matcher forskellige behov og forskellige industrier.

Manuel sejr

Men især den manuelle løftebordsvogn stikker ud fra mængden, da den som den eneste i flokken betjenes uden strøm. Den manuelle løftebordsvogn anses derfor som værende mere driftssikker, idet den ikke bærer samme risiko for at gå i stykker. Vognens lange levetid skyldes ligeledes dens robuste materiale og enkle konstruktion, der ikke inkluderer el. Den manuelle vogn løfter ved hjælp af en fodpumpe og sænker via et håndtag. Det manuelle islæt bidrager til den i forvejen flytbare vogns mobilitet, da der aldrig vil være ledninger i vejen, ligesom dens mindre størrelse ligeledes gør den nemmere at rykke rundt på.

Manuelle løftebordvogne kan som oftest klare en belastning på op mod 1000 kg og kan løfte i en højde på op til 1000 mm med en enkelt saks og 1618 mm med en dobbelt saks. Men selvom den manuelle løftebordsvogns funktionalitet er høj, har den, på grund af den mindre mængde af mekanik, et langt lavere prisniveau end de elektriske løfteborde og løftebordsvogne. Derfor kan de fleste virksomheder være med, når det kommer til indkøb af et manuelt løftebord.

Regler taler for løftehjælp

Arbejdstilsynets regel for løft er, at man som medarbejder max må løfte 20 kg ved egen kraft, hvorfor løftebordsvognen kan blive en rigtig god ven i nøden, når genstandene er for tunge. Læs mere om Arbejdstilsynets regler for løft, skub og træk lige her.

Med den manuelle løftebordsvogn får du en mobil, driftssikker og budgetvenlig maskine, der kan løse størstedelen af løftebehovene i din virksomhed ? uden at optage for meget plads hverken fysisk eller i dit budget.