Abonnementsartikel

L& F Kvæg tilbyder sammen med Seges en abonnementsordning på mælkekvalitetsrådgivning. Målet er at styrke producentens indtjening per årsko. Potentialet er stort, viser en beregning.

Nu kan danske mælkeproducenter tegne abonnement på bedre mælkekvalitet og dermed få flere penge i kassen.

- Vi ved, at der er mange knapper, der kan drejes på og finjusteres på gårdene for at gøre mælkekvaliteten endnu bedre, og dermed give landmanden flere penge i kassen, siger formanden for L&F Kvæg, Christian Lund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som landmænd har vi nok haft en tendens til at fokusere på at øge indtjeningen ved at øget produktionen. Men vi skal flytte vores fokus fra kilo til kroner. Vi skal have mere fokus på at forbedre det, vi allerede gør, så vi får de sidste kroner med. For langt de fleste af os er der penge at hente ved bedre management og derigennem bedre ydelse og bedre mælkekvalitet, siger Christian Lund.

Direktør for L&F Kvæg, Ida Storm, sætter tal på:

- Beregninger viser, at mere end hver anden mælkeproducent vil kunne hente over 100 kroner ekstra pr. årsko i tillæg, og en stor del af dem, næsten hver fjerde kvægbrug i analysen, kan hente mere end 300 kr. pr. årsko. Det potentiale skal da indfries. Derfor har vi hos L&F Kvæg og Seges investeret i at skabe et team, der kan hjælpe landmanden til at få en bedre mælkeydelse og ko-sundhed, samt højere kvalitetstillæg.

Tilbuddet består i en abonnementsordning. Rådgivningen er ikke gratis, og landmanden skal selv opsøge den, men L&F Kvæg og Seges har sørget for, at værktøjerne er til rådighed, uanset hvad behovet og mulighederne måtte være på den enkelte bedrift. Med en abonnementsordning er timeprisen lavere, end den ellers ville være.