Tebbe er på vej med en bugseret spreder som både klare dogwalk-kørsel efter traktoren, samt en spredebillede op til 40 meter.

Den tyske producent af staldgødningsspredere, Tebbe, kører i sæson 2020 test med deres nyeste spreder-type, som er blevet døbt KS-serien.

- Sprederen blev vist på Agritechnica i 2019, men sprederen er endnu ikke helt frigivet til salg, og Tebbe kører de sidste test på maskinen i 2020-sæsonen i Tyskland, fortæller Bjarne Rytter fra Rytter Maskiner, som er den danske importør af Tebbe.

Han ser dog frem til at få sprederen til Danmark, da den har mange unikke detaljer i forhold til de nuværende modeller.

rich-media-1
De op til tre oprivervalser på sprederen er trukket med kardan-led.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kører ikke i samme spor

Én af opdateringerne på sprederen er den unikke detalje, at den kan køre i dogwalk efter traktoren.

- Der er tale om to BPW-aksler, som kan udstyres med mulighed for dogwalk-kørsel, så sprederen ikke kører i samme spor som traktoren, forklarer Bjarne Rytter. Som standard er der 710/50 R26,5 dæk på sprederen, men den kan udstyres med op til 800/45 R30,5 dæk samt forbredt til lufttryksregulering.

Kraftig spredeteknik

Indtil videre har Tebbe vist KS-serien i en 26 kubikmeter version, og der forventes både mindre og større modeller.

- Spredeteknikken på KS-serien er ret imponerende, idet spredebredden er op til 40 meter på den nye serie, fortæller Bjarne Rytter.

Han fortæller, at den imponerende spredebredde blandt andet opnås ved, at spredetallerkerne på den nye spreder er 1,2 meter i diameter og har otte spredevinger.

- Desuden kan der monteres op til tre oprivervalser, som på KS-serien trækkes med kardanled. Det har været et kunde ønske, at få dette kraftige opriversystem bygget på en spreder, og i forhold til HS-serien, hvor oprivervalserne drives med en kæde, så er det her system ekstra-udstyr og noget der må tilregnes en væsentligt merpris, fortæller den danske importør.