Ifølge Jyske Markets blev nøgletal på arealer offentliggjort i går og tallene på slutlagre kommer i dag.

Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Det amerikanske landbrugsministerium, USDA, påbegyndte i går deres årlige todages konference om udsigterne for det amerikanske landbrug. I forbindelse med konferencen offentliggjorde ministeriet i går deres bedste bud på forventningerne til de beplantede arealer for den kommende sæson. USDA's forventning til de beplantede arealer for majs blev estimeret til 94 millioner acres, hvilket er to millioner acres mere end sidste sæson. Majsen lukkede dagen med et fald på godt 0,5%, men handlede stort set uforandret ovenpå offentliggørelsen. Arealerne for sojabønner blev fastholdt på 85 millioner acres, mens der forventes et fald i hvedearealerne fra 47 millioner acres til 45 millioner tons. Heller ikke her gav offentliggørelsen anledning til de store prisudsving. Det bør nævnes, at USDA's forventninger her baserer sig på deres vurdering af markedskonditionerne, og ikke på baggrund af undersøgelser blandt landmændene. Historisk har tallene fra USDA dog ikke skudt helt ved siden af. I forbindelse med konferencen kommer der i dag yderligere nøgletal, i form af USDA's forventninger til slutlagrene for hhv. hvede, majs og sojabønner. Overraskelser her i mellem kunne godt skabe lidt bevægelser i markedet, men historisk har USDA ikke ry for at være de mest aggressive på justeringer i deres forventninger.

Det forlyder fra indledende russiske projektioner for hveden, at høsten kan stige med op til 17 % i år. Meldingen kommer i en rapport fra det russiske landbrugsministerium, dog uden melding om, hvem der har lavet estimaterne. Den officielle forventning lyder på, at udbyttet fra dette års høst vil stige med 3-5%, og med udsigt til faldende udbytter i EU, så vil det med stor sandsynlighed vil betyde, at russisk hvede igen kommer til at fylde en del på eksporten.

Palmeolien har været under pres siden starten af februar, og er tilbage på niveauerne fra november 2019. På trods af, at priserne er faldet i omegnen af 17% siden toppen i januar, så er der stadigvæk en pænt rabat i terminsmarkedet. Palmeolien stiger i dag på en lavere lokalvaluta, samt meldingen om stigende eksportaktivitet i de første tyve dage af februar.