sonsoreret-indhold

Er en maskintrailer det, som du og dit firma behøver? Her følger nogle fordele ved maskintrailere, og derudover nogle alternativer til nærtliggende behov, såsom erhvervstrailere og universaltransportere.

Fordelen ved maskintrailere

En god maskintrailer har en solid rampe med god opkørselsvinkel. Derudover skal den også være lavet af materialer, som er holdbare og slidstærke, da det, den fragter, kræver noget af traileren ved hver kørsel. Med en maskintrailer er I sikret at tunge og dyre maskiner kommer sikkert frem og tilbage. Prof-shoppen.dk leverer trailere og maskintrailere fra nogle af de bedste producenter, så her kan I finde maskintrailere fra eksempelvis SARIS, EURO og Brenderup.

Maskintrailere er opdelt efter totalvægt, og deres totalvægt kan gå fra 750 kilo helt op til over 3500 kilo. De maskintrailere, der har lavere totalvægt, koster også typisk lidt mindre, så hvis I eksempelvis ved, at de maskiner I fragter sjældent kommer over 2000 kilo, kan I altså spare lidt på at investere i en maskintrailer med lavere totalvægt. Maskintrailere med lette totalvægt har også typisk kun én aksel, hvor de stærkere maskintrailere med højere totalvægt kan have op til tre aksler.

Det er også vigtigt, at vide hvor store maskiner jeres firma regner med at fragte. Fragter I eksempelvis anlægsmaskiner, som typisk har en høj totalvægt, skal I selvfølgelig vælge en maskintrailer, som kan håndtere vægten. Derudover skal I også have styr på bredden og længden på maskinerne. Maskintrailere måles efter den indvendige side af ladet, så det er nemt at finde ud af hvilken maskintrailer vil passe til jeres behov, så længe I har styr på hvor store maskinerne er. Længden af en maskintrailer kan være fra 240 til 550 cm, og bredden kan være fra 120 til 220 cm.

Alternativer alt efter behov

Maskintrailere er, i deres essens, almindelige trailere med rigtig høj totalvægt. Såkaldte fritidstrailere kan sjældent komme over en totalvægt på 750 kilo, men ved I, at I ikke har behov for mere, kan I eventuelt se efter fritidstrailere eller erhvervstrailere. Erhvervstrailere og fritidstrailere kan begge fås både enkeltakslede og dobbeltakslede. Hvis I har et bredt udvalg af gods I skal have fragtet jævnligt, kan I overveje en universaltransporter. En universaltransporter kan have rigtig høj totalvægt, som gør det muligt at fragte både stort og tungt gods.

Skal I i stedet for fragt af maskiner have fragtet biler? En autotrailer er det oplagte valg til fragt af biler, da denne er skabt specifikt til formålet. Autotrailere har ramper, som er tilpasset hjulene på en bil. Derudover har autotrailere typisk højere totalvægt, fra 1200 kilo til over 3500 kilo, så her er der ikke risiko for at bilen bliver for tung.