Et unikt samarbejde gør det muligt, at unge i Holstebro-området nu igen kan erhverve traktorkørekort på en splinterny traktor.

Siden lukningen af Center for jordbrug på UCH (Uddannelsescenter Holstebro) har det betydet, at det ikke længere har været muligt at erhverve et traktorkørekort i Holstebro. Det har to lokale aktører - henholdsvis Holstebro/ Struer Landboforening og Anker Bjerre A/S handlet på og i fællesskab har de skabt en ny og attraktiv løsning, så unge med interesse i landbruget igen har mulighed for at tage traktorkørekort i området, skriver Anker Bjerre i en pressemeddelelse.

I en rolle, hvor landbrugets interesser varetages og værnes om, ser Holstebro/ Struer Landboforening det som et krav, at unge med interesse i landbruget også har muligheden for at opgradere deres kompetencer i faget.

- Vi befinder os midt i dansk landbrugs hovedpulsåre - og derfor skal det naturligvis også være muligt at erhverve sig et traktorkørekort i vores område, udtaler Kristian Gade, formand for Holstebro/ Struer Landboforening og fortsætter:

- Landbruget i dag er i en kontinuerlig udvikling - det gælder også maskiner og traktorer, der ofte er store teknologiske vidundere med mange hestekræfter. Derfor er det vigtigt, at vi i området kan tilbyde en både attraktiv og aktuel løsning - en løsning, der gør det attraktivt at erhverve traktorkørekortet, og samtidig løsning, der svarer til det, der anvendes i det moderne landbrug.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

First-mover på samarbejdet fra landboforeningens side blev flere muligheder afsøgt - og da en ny ide blev født, kom der for alvor gang i hjulene. Løsningen er nu fundet via et samarbejde med Anker Bjerre A/S - en stor maskinforhandler i området.

- Modellen har vi ikke set andre steder i landet, men tanken er, at eleverne skal køre med nyt grej - og så var det oplagt, at spørge Anker Bjerre A/S, som var positiv indstillet overfor ideen, forklarer Kristian Gade.

Samarbejdet betyder, at Anker Bjerre A/S stiller en ny New Holland T5.120 til rådighed for køreskolebrug for de elever, der ønsker at tage traktorkørekort. I samarbejdets ånd har Holstebro/ Struer Landboforening sponsoreret en vogn til at koble bag på traktoren.

- Som maskinforhandler har vi tæt kontakt med landbruget - og uanset, hvor vi er i kæden, så har vi et fælles, socialt ansvar for at få flere unge i job og skabe øget, kvalificeret arbejdskraft. Det vil vi gerne bidrage til - og derfor har vi valgt at stille en T5.120 til rådighed. Det er en kompakt og moderne traktor, der er let at manøvrere rundt med, udtaler Anders Frandsen, direktør for Anker Bjerre A/S.

For interesserede, kan den nye New Holland T5.120 og vogn ses til åbent hus hos Anker Bjerre A/S den 6-7. marts 2020.

Kommunalt tilbud gennem Ungdomsskolen i praksis tilbydes traktorkørekort gennem Holstebro Ungdomsskole (Vinderup-afdelingen) med teoriundervisning i Vinderup samt køretimer med opstart fra Anker Bjerre A/S's matrikel i Mejrup ved Holstebro. Traktor og vogn er klar til at rulle ud på vejene og næste undervisningshold starter op i uge 8, 2020. De første elever har allerede tilmeldt sig og venter på, at undervisningen og - ikke mindst - køretimerne kan begynde, skriver Anker Bjerre i pressemeddelelsen.