Abonnementsartikel

Ekstern vurdering af alle ansøgninger om dispensation har forsinket processen, så bejdsning af roer med Gaucho ikke kan nås i indeværende vækstsæson.

Nordic Sugar, Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Beet Research har igen søgt om dispensation til bejdsning af roer med Gaucho (imidacloprid) i sæson 2020. Gaucho indeholder neonicotinoider, som er forbudt til udendørs anvendelse i hele EU.

Miljø- og Fødevareministeriet oplyste den 22. november 2019, at der igen vil blive givet dispensation, sukkerroebranchen meddeler nu, at der trods gentagne henvendelser ikke er modtaget svar på ansøgningen, og at de har fået oplyst, at der vil gå yderligere tre uger, før der kommer et svar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der vil derfor i stedet blive bejdset med skadedyrsmidlet Force 20 CS (tefluthrin), fordi bejdsning af roefrø ellers ikke kan nås inden kommende vækstsæson.

Det oplyser landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen fra Seges' Planteværnsteam.

Forsinkelsen skyldes, at der som følge af Rigsrevisionens kritik af statens håndtering af dispensationer til pesticider nu skal foretages en ekstern vurdering af alle dispensationsansøgninger, og dette har forsinket processen.