Værktøjsproducenten har udviklet en ny akku-serie med forbedret teknik og et nyt kraftfuldt Li -Ion batterisystem. Serien lyder navnet XR, som står for eXtreme Runtime. Hemmeligheden bag den længere levetid er en unik teknologi inden i værktøjet, som sikrer, at batteriet udnyttes til fulde, og dermed kan værktøjet bruges længere mellem hver opladning.

XR-sortimentet består af bore-/skruemaskiner, slagboremaskiner, slagnøgler, bajonetsave, rundsave og lamper. Mere værktøj lanceres senere på året. Alt værktøj kører på slidepack Li-Ion batterier. XR værktøj fås med slidepack Li-Ion batterier på 10,8V; 14,4V eller 18V. 14,4V og 18V batterierne fås med 1,5Ah og 3,0Ah. Samtlige batterier fra 10,8V til 18V kan oplades med den nye XR multi-lader.

Samtidig har XR sortimentet fået et helt nyt design og forbedret ergonomi. Lavere vægt og forbedrede balance i værktøjet modvirker træthed og belastningsskader hos brugeren. XR sortimentet er tilgængeligt fra juni måned.

I forbindelse med XR lancerer Dewalt også et nyt unikt opbevaringssystem, ToughSystem. Det består af robuste opbevaringskasser i tre størrelser. Alle kasser er udstyret med hængsler i metal og er lavet af fire mm tykt forstærket plast, og de er desuden udstyret med silikoneforsegling, som gør dem støv- og vandtætte efter IP65 standard.