I sidste uge nævnte vi en rundspørge vedrørende de malaysiske palmeolielagre, som indikerede, at vi kunne komme til at se pæne fald i de malaysiske palmeolielagre. Her til morgen kom så de officielle tal fra Malaysian Palm Oil Board, som kunne berette, at lagrene i januar måned faldt med 13 procent, og dermed to procent point mere, end rundspørgen ellers indikerede. Lagrene ligger nu på 1,76 millioner tons, og altså en spids under analytikernes forventninger på 1,78 millioner tons. Alligevel er det igen i dag bekymringerne for en faldende kinesisk import, som følge udbruddet af coronavirus, som har sit greb i prisudviklingen her til morgen, hvor palmeolien falder i omegnen af 1,5 procent, skriver Jyske Markets.

De lave lagre er tilsyneladende allerede prist ind på nuværende niveauer, men kan alligevel godt være understøttende for priserne - i hvert fald på kort sigt. USDA udgiver i morgen, deres månedlige WASDE rapport, med fokus på forsyningssituationen på de globale afgrødemarkeder. Overordnet så forventer analytikerne marginalt stigende slutlagre på sojabønnerne, mens der forventes et fald i hvedelagrene, og status quo for majsens vedkommende. Selvom den sydamerikanske høst af sojabønner for alvor går i gang i starten af marts, så bliver det alligevel interessant at følge om de fordelagtige vejrmarkeder kan være med til at flytte lidt på estimaterne for produktionen i henholdsvis Brasilien og Argentina.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi forventer, at markederne vil forholde sig afventende hen i mod offentliggørelsen af rapporten i morgen aften, velvidende, at det generelle nyhedsflow hurtigt kan drive priserne i den ene eller anden retning. I forlængelse heraf, så bør det nævnes, at fondene aldrig har haft så store "short" positioner i sojaskrå, som det var tilfældet, da de officielle tal blev offentliggjort i fredags. Fondene holdt i fredags en short position på godt 64.000 kontrakter, og dermed højere end den seneste rekord som blev sat helt tilbage i 2006.

På oliefronten lader det til, at mødet mellem OPEC landene tidligere på ugen ikke har givet anledning til at fremrykke mødet som ellers er fastsat til starten af marts. Olien faldt 1,5procent i fredags, og åbnede også negativt her til morgen, men har efterfølgende rettet sig.