Der skal sættes flere ressourcer ind på at finde løsninger, så fåreavlere ikke gang på gang skal finde dyr, som er dræbt eller skambidt af ulve. Arbejdet går ikke hurtigt nok, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Det mener lokale vestjyske landboforeninger og deres hovedorganisation, Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt uacceptabelt for de fåreavlere, som det går ud over, og som gentagne gange må opleve at finde deres dyr maltrakteret på markerne. I lyset af de seneste angreb er der behov for at der sættes meget hårdere ind på at finde løsninger. Der skal ekstra ressourcer til arbejdet i Vildtforvaltningsrådet med at lave en ny forvaltningsplan, siger Thor Gunnar Kofoed, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Kristian Gade, formand for Landboforeningen Holstebro Struer, peger på behovet for løsninger, der har vist sig at kunne fungere i praksis, og som ikke pålægger fåreavlerne kæmpe arbejdsbyrder med eksempelvis at flytte hegn.

- Det skal være realistiske løsninger, som ikke kun ser godt ud på et forvaltningsskrivebord i København, men som rent faktisk fungerer og er til at arbejde med for fåreavlerne og som de kan bakke op om. De skal ikke straffes for, at der er kommet ulve til landet, siger Kristian Gade,

Landbruget efterlyser også, at Miljøministeren sætter gang i en ny definition af de såkaldte problemulve, som kan skydes.

- Den nuværende definition er simpelthen ikke i takt med virkeligheden. Dyrevelfærdsmæssigt er det et stort problem med de gentagne angreb. Derfor opfordrer vi stærkt ministeren til at tage fat på at lave en ny definition. Det er der behov for, og det bør kunne gøres uden at komme i konflikt med EU-lovgivningen på området. Det handler om vilje til at prioritere behovet, siger Thor Gunnar Kofoed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lokalt fylder bekymringen hos de ramte landmænd stadigt mere, understreger Kristian Gade.

- Det fylder hos fåreavlerne og deres familier. Det er belastende ikke at vide, om ens dyr er blevet angrebet, når man tilser dem i marken. Jeg synes, myndighederne efterhånden skylder os at vise reel handling, og sikre at det ikke bliver umuligt at holde får i Danmark, fordi man ikke vil give os redskaberne til at holde ulven på afstand, siger Kristian Gade.