Abonnementsartikel

Mejeriernes potentialer og udfordringer i forhold til plantebaserede alternativer er i fokus på Mejeribrugets Dag den 5. februar.

Hvad er op og ned i den ofte ophedede debat om fx havre-, mandel- og sojadrikke? Hvordan øger man som mælkeproducent sin bæredygtighed og tilpasser sig forbrugernes ændrede behov? Kan og skal mejerierne begynde at fremstille plantebaserede drikke? Er de sundere end mejeriprodukter?

Det er nogle af de mange spørgsmål, der kommer til debat, når Mejeribrugets Dag afholdes onsdag den 5. februar på Kold College. Her stilles der nemlig skarpt på fakta, paradokser og dilemmaer i forhold til mælkens muligheder i den grønne bølge, skriver Mejeriforeningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mens salget af mejeriprodukter er stagnerende, har plantebaserede alternativer stejle vækstrater i afsætningen og får stor omtale i medierne. Hvordan mejeribruget kan håndtere denne udfordring, sætter Mejeribrugets Dag fokus på med fem faglige indlæg fra eksperter, der inden for hver deres felt følger udviklingen på nærmeste hold, siger chefkonsulent Lars Johannes Nielsen, Landbrug & Fødevarer, til mejeri.dk.