Abonnementsartikel

Oven på det seneste ulveangreb på 20 får i Vestjylland, vil Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti have dispensation til regulering af ulve i Danmark

Morten Thøgersen fra Vemb i Vestjylland har nu mistet 84 får til ulve. Senest blev han i weekenden udsat for endnu et angreb, hvor 20 til 25 får, der alle var drægtige, var blevet skambidt, og dem som ikke allerede var døde, måtte Morten Thøgersen aflive med en blotpistol.

- Det lignende en slagmark. Det var ganske forfærdeligt, fortalte Morten Thøgersen til Radio 4 morgen, mandag den 27. januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortalte, at der intet hjælp er at få til ulve-problemerne fra staten, som i princippet ejer ulvene:

- Det er da helt grotekst, at det er statens ulve, og at jeg skal gå og rydde op efter dem. Der er ingen der tager et ansvar for skaderne, fortalte han i radioens morgenudsendelse.

Pia vil hjælpe

Men Morten Thøgersen står nu ikke helt alene om probemet. Folketingsmedlem Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti mener også, at nu må det være nok.

Allerede i weekenden tweetede hun, at hun vil rette henvendelse til miljøminsteren mandag den 27. januar. Og det har hun gjort.

- Det er simpelthen en skandale, at ulvene skal ødelægge fåravlernes forretning i det vestjyske. Det skal stoppe nu, fortalte hun til Radio 4 morgen tirsdag den 28. januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der skal ske en regulering omgående, og det skal der en dispensation til, og derfor har jeg rettet henvendelse til miljøminsteren, fortalte Pia Kjærsgaard.