Ombygning af tidligere kornsilo til bolighøjhus vinder international pris

Det seneste år har begunstiget alverdens storbyer med nye, imponerende byggerier. Når det handler om boligbyggerier, kommer den internationale arkitektpris Residential of the Year Wan Awards ind over og kaster stjernedrys på det ypperste af dem alle. Og her kan New York, Shanghai, Hamburg og resten af verden så godt gå hjem og lægge sig. En gammel kornsilo i Løgten nordøst for Århus snupper prisen for 2010.

Løgtens tidligere kornsilo blev i hænderne på arkitekterne hos C. F. Møller til bolighøjhuset Siloetten. Bygningen er 36 meter høj og rummer nu 21 lejligheder.

Juryen bag Residential of the Year Wan Awards 2010 faldt for Siloetten som et usædvanligt eksempel på genbrug af et tidligere industriminde og for bygningens kvaliteter som et "landligt højhus", der tilbyder anderledes boformer end de gængse.

Bedre end fremragende

I sine kommentarer til kåringen skriver juryen blandt andet om bygningerne i årets konkurrence: "Sidste år var fremragende. Men i år var de endnu bedre". Og allerbedst var altså siloen i Løgten.

Dommerpanelet brugte adskillige timer til diskussion om de mange bygninger, der var med i dysten. Til sidst blev det store udvalg skåret ned til en håndfuld kandidater. Og så var der altså i sidste ende ikke den store tvivl om, at Arkitektfirmaet C. F. Møller og Siloetten var den sikre vinder. Dommerne peger blandt andet på den raffinerede rumlige bearbejdning, de danske arkitekter har præsteret, sammen med den innovative og bæredygtige genbrug af siloen.

Det er så ikke kun på verdensplan, Siloetten har høstet hæder. Bygningen vandt også Aarhus Kommunes Arkitekturpris i 2010.