Vesterbølle Maskinstation går sæsonen i møde med fokus på dæk og tryk i marken.

Fredag den 24. januar åbnede Vesterbølle Maskinstation dørene til maskinhusene og værkstedet i det himmerlandske.

Dagen var delt i to, hvor formiddagen gik med indlæg for grovfoderkunderne om nogle af de nyheder maskinstationen kan tilbyde dem, mens eftermiddagen var åbent for alle til at komme og se maskinerne an.

rich-media-1
Alle maskiner var flot linet op i forbindelse med åbent hus arrangementet.

Fokus på trykket

Nyhederne i maskinhusene fordeler sig på flere områder, men særlig går et fokusområde igen: Dæk og marktryk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har investeret i to Fendt 1038 Vario med integreret lufttryksregulering samt 2,35 meter høje bagdæk. Traktorerne skal bruges på slæt-græsmarkerne, hvor der har været et kunde-ønske om at være mere skånsom, fortæller John Andersen, indehaver af Vesterbølle Maskinstation, mens han viser de to nye gyllesæt. Den ene Fendt er monteret med en tre kubikmeter fronttank samt en Gøma GG 22 gyllevogn på tre aksler.

rich-media-2
Det nye gylletræk: Fendt 1038 med tre kubikmeter fronttank og Gøma GG22 gyllevogn. Der er integeret lufttryksregulering på traktoren.

- Den skal køre med græsmarknedfælder, mens den anden Fendt 1038 er monteret med SyreN-anlæg samt Samson PG25 gyllevogn med 24 meter Bomech-slæbeskærsbom.

På spørgsmålet, om Fendt i 900-serien ikke kunne klare opgaven er svaret simpel:

Valget er endt på 1000-serien fra Fendt for at få de høje bagdæk, så vi har en så stor diameter som muligt, og dermed så stort trædeareal som muligt.

Regulering i for og bag

Det et ikke kun Fendt-traktorerne, som regulerer lufttrykket i for- og baghjul. Det gør de tre nye Jaguar 950 finsnittere også, som John Andersen fremhæver, er helt unikt i Himmerland.

rich-media-3
Til kommende sæson er de tre Jaguar-finsnitter byttet ud til tre nye Jaugar.

De tre Jaguar finsnittere er desuden udstyret med NIR-sensor til kortlægning af grovfoderet på mark-niveau. Sammen med CowConnect har man styr på data fra NIR-sensorerne.

Effektiv klargøring

Sidste vinter udvidede man maskinhus-faciliteterne på maskinstationen med et nyt maskinhus på 1.500 kvadratmeter, hvor ni porte sikre, at de fleste maskiner hurtigt kan bakke ind om aften, og rykke af sted dagen efter. En unik detaje er to tank-anlæg, som er monteret ved portene.

rich-media-4
Med to dieselanlæg placeret ved portene i det nye maskinhus har John Andersen mulighed for at tanke samtlige traktorer under klargøring hver morgen.

- Med slangerulle-system, kan jeg med de to anlæg tanke alle traktorer i maskinhuset ganske effektivt, fortæller John Andersen, som selv sørger for at klargøre så meget som muligt om morgenen inden folkene møder ind.

rich-media-5
Foruden de to nye Fendt-traktorer, er traktorparken overvejende John Deere grøn hos Vesterbølle Maskinstation.