Der er fremgang i medlemstallet hos De Danske Skoventreprenør Forening

Dansk Skoventreprenør Forening (DSF) oplever en stigning i medlemsskaren, der nu er på 102 skov- og landskabsentreprenører. Det kom blandt andet frem på DSF generalforsamling, hvor Formand Nickolai Schlechter kunne fortælle den glædelig nyhed.

Han kunne dog også fortælle, at 2019 har været præget af regnvejr og dertil svære arbejdsforhold i skoven. Blødt føre i skoven betyder, at opgaverne kan tage længere tid, opgaver bliver udskudt, og man flytter maskinerne oftere. Ud fra brancheundersøgelse kan man også se, at det har haft en effekt i skoventreprenørbranchen med et dårligere resultat og nedgang i arbejdsmængden.

Nedgangen i træmarkedet skyldes også, at der i sidste halvdel af 2019 har været store mængder træ tilgængelig på det europæiske træmarked. Dette er hovedsageligt på grund af de store mængder træ, der er skovet i Tyskland og Sverige på grund af massive billeangreb.

Træ til energi

Produktion af flis er en af de største arbejdsområder inden for branchen. Derfor var det vigtigt for bestyrelsen at styrke den politiske indsats på dette område. Derfor valgte man i foråret 2019 at træde ind i partnerskabet Træ til Energi.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Denne beslutning viste sig at være rigtig, da flis allerede i efteråret kom i politisk modvind, og der var behov for, at den danske skovbranche stod sammen, fortalte Nickolai Schlechter.

- Træ til Energi er et vidensbaseret partnerskab, som arbejder for en bæredygtig anvendelse af dansk træ til energiformål. Træ til Energi arbejder på at bringe faglig evidens ind i debatten omkring brugen af eksempelvis flis, noget vi synes der ofte mangler, når medierne skiver om emnet, fortalte Nickolai Schlechter.

rich-media-1
DSF?s bestyrelse fra venstre: Peder Frederiksen, næstformand (Svaninge Skovservice), Mikkel Thykjær, bestyrelsesmedlem (MT Skovservice), Nickolai Schlechter, formand (Stub og Gren), Claus M. Mathiassen, bestyrelsesmedlem (CM Skovservice), Niels Peter Jensen, bestyrelsesmedlem (Skoventreprenør Frede Andersen).

Kig på egen forretning

Alt tyder på, at der i den nærmeste fremtid vil ske en opbremsning i væksten. Noget, der også vil påvirke skovbruget. Så det er måske på tide at kigge indad i ens forretning, så man er klædt på til at møde de fremtidige krav.

- Jeg vil anbefale alle at gå hjem og tænke på sin virksomhed, stor som lille. Finde og notere de ting, der generer én, de kunder man gerne vil have, og de kunder man gerne vil af med, regne efter på timepriser, kigge forsikringer, samle op på fakturering og skyldnere. Driften, og optimering af den, bliver en stor del af de parametre, vi kommer til at drive virksomhed på i fremtiden, fortalte Nickolai Schlechter i sin beretningen.