Landbruget er klar til at give vilde dyr og planter bedre vilkår på deres marker. Men det kræver politisk vilje til at ændre de regler for blandt andet naturpleje, som i dag for eksempel tvinger landmænd til at brakpudse enge, inden de vilde blomster har smidt deres frø, skriver landboforeningen vestjysk i en pressemeddelelse.

- Vi kan sagtens lade dele af engene stå uplejet i et år eller to til gavn for planter, insekter og fugle, men det kræver, at politikerne ændrer reglerne for plejeplanerne. De er dag ens for alle arealer, så det er nemmere at kontrollere, og de regler er vi som landmænd nødt til at overholde, siger Søren Christensen, formand for landboforeningen vestjysk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden er derfor frustreret over, at landbruget igen blev udpeget som skurken, da Aarhus Universitet i denne uge præsenterede en opdateret liste over truede dyr og planter i naturen.

- Hvis man vil have mere natur, så skal man flytte fokus over på de regler, der begrænser os i at give naturen mere plads på de rigtige steder. Og man behøver ikke vente to-tre år på at gøre noget. Politikerne kan bare lave reglerne om, siger Søren Christensen.