Abonnementsartikel

NutriFair har igen i år valgt at sætte ekstra fokus på biogas med diverse oplæg om emnet.

Programmet er tæt pakket på biogasscenen ved NutriFair 2020. Både onsdag og torsdag kan de besøgende blive klogere på biogas med oplæg som "Den CO2-neutrale gris", "Biogassen i fremtidens samfund" og "Grøn gas som virkemiddel til 70 procent reduktionsmål 2030".

Onsdag formiddag åbnede Lykke Friis, formand for House of Energy, Bioenergi konferencen og agerede herefter moderator til dagens forskellige oplæg.

Det første oplæg "Klimaregnskaber på bedriftsniveau og biogassens rolle heri" var af Jan D. Johannesen, koncernmiljøchef hos Arla.

- Vi har arbejdet med klima i mange år. Vi er gode til bæredygtighed og ikke mindst klima, og det er også det, vi skal overleve på i fremtiden, sagde Jan D. Johannesen, inden han fortalte om Arlas planer og mål for fremtiden i forbindelse med klimaaftrykket.

rich-media-1
Jan D. Johannesen, koncernmiljøchef hos Arla. Foto: Josefine Vinther Felletoft.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rådgivning til landmændene

- Det er blandt andet inden for biogas, foder og håndteringen af gylle, der kan gøres en masse, fortalte Jan D. Johannesen.

Ifølge koncernmiljøchefen er det kun i samarbejde med landmændene, at Arla kan nå sit mål.

- Planen er, at vi vil give alle vores landmænd et klimatjek og derefter rådgive dem, så de bliver mere bevidste om det klimaaftryk, de sætter med deres bedrift, sagde Jan D. Johannesen, og tilføjede:

- Vi skal rådgive dem, så de kan forbedre sig, men også så de ved, hvor de allerede klarer sig godt, så det bliver muligt at udveksle viden og inspirere hinanden.