Henrik Lund fra Naturli' opfordrede deltagerne på plantekongressen i Herning til at gribe den grønne fremtid og dyrke mere havre, ærter og hestebønner.

- Vi har udfaset soja i vores plantebaserede produktion, og nu bruger vi ærter. Der er plads til mange flere landmænd til at producere ærter, for det er en fantastisk afgrøde.

Sådan lød et af budskaberne fra Henrik Lund, der er direktør for planteforarbejdningsvirksomheden Naturli', da han tidligere i dag talte til omkring 1500 deltagere på den årlige Plantekongres i Herning.

Henrik Lund fortalte, at der forskes i at give ærteproteinet den helt rette tekstur, så proteinet holdes spændstigt i bøffen.

- Vi er besat af ærter, og mange af dem vi bruger kommer fra Lolland-Falster, hvor vi har udviklet verdens stærkest teksturerede ærteprotein. Vi har kunder til dette protein, og vi holder ikke metoden for os selv, men hjælper gerne andre fødevarevirksomheder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lige så mange rosende ord havde han til havre og hestebønner.

- Vi kan ekstrahere B12-vitamin fra havre, så det optages i kroppen. Men vi mangler noget dansk havre, for det fremtidens afgrøde. Vi køber meget i udlandet, men vil jo helst købe dansk, sagde Henrik Lund og opfordrede også de danske landmænd til at dyrke nogle flere hestebønner.

- Jeg ser i fremtiden en kæmpe stor grøn dansk landbrugsindustri, så kom in i kampem, lød det fra direktøren.