Danish Agro koncernen har netop indgået aftale om frasalg af koncernens John Deere-aktiviteter i Estland til det finske selskab Wihuri Oy, skriver Danish Agro i en pressemeddelelse. Frasalget har været de europæiske konkurrencemyndigheders betingelse for overtagelse af de resterende 55 % aktier i de tre baltiske CLAAS maskinselskaber AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva.

- Med aftalen om salg af John Deere-aktiviteterne i Estland er vi nu klar til overtagelse af det fulde ejerskab af de tre baltiske maskinselskaber. Det er tre stærke selskaber vi nu overtager, og vi ser store perspektiver i, at vi nu bliver fuldt repræsenteret med CLAAS maskinsalg i Skandinavien, Finland og Baltikum. Med stærke grovvareselskaber og maskinaktiviteter i disse syv lande får vi nu en meget stærk markedsposition som partner til den enkelte landmand, siger Henning Haahr, Koncernchef i Danish Agro.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Med overtagelsen, som Henning Haahr forventer bliver endeligt godkendt af de europæiske konkurrencemyndigheder i løbet af januar, bliver Danish Agro den største samarbejdspartner til CLAAS på verdensplan.

AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva beskæftiger ca. 300 medarbejdere og indbefatter i alt 14 salgsafdelinger inklusive reservedelslagre og servicefaciliteter.

John Deere-aktiviteterne i Estland, som inkluderer 50 medarbejdere, bliver overtaget af finske Wihuri Oy, der fremadrettet skal repræsentere John Deere i Finland og Estland. Selskabet Baltic Agro Machinery, hvorfra John Deere-aktiviteterne er frasolgt, er fortsat en del af Danish Agro koncernen.

Jens Skifter, CEO i Danish Agro koncernens maskindivision, er tilfreds med, at der er fundet en løsning i Estland.

- Vores John Deere aktiviteter har været drevet af dygtige medarbejdere og en stærk ledelse, så vi er naturligvis ærgerlige over, at vi er blevet pålagt at sælge aktiviteterne. Det har derfor været vigtigt for os at finde et godt, nyt hjem for medarbejderne, og det er jeg helt sikker på, at de får hos Wihuri Oy, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge aftalen vil Wihuri Oy overtage Baltic Agro Machinerys aktiviteter i løbet af Q1.