Proteinvirksomheden Agilia A/S, der leverer proteinløsninger til landbruget, fejrede i sidste uge om onsdagen, at virksomheden har rundet 1000 dage uden arbejdsulykker, med kage til alle medarbejdere, skriver Agilia i en pressemeddelelse. Milepælen kommer som resultat af, at virksomheden har øget opmærksomheden omkring sikkerhed på arbejdspladsen.

- Det er vigtigt, at vores medarbejdere trygt kan udføre deres arbejde. Det er for deres egen skyld men i lige så høj grad for vores, da vi skal værne om vores medarbejdere, så de har lyst til at komme tilbage på arbejde hver dag, fortæller Production & Warehouse manager hos Agilia A/S, Jens Brink Iversen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiltrækker gode medarbejdere

Agilia A/S producerer proteinløsninger og mælkeerstatning til grise og kalve. Al produktion og opbevaring foregår i virksomhedens faciliteter ved Videbæk. På grund af øget risici ved at arbejde i lagerfaciliteter og i produktion tog virksomheden for nogle år tilbage en beslutning om at fokusere på en længerevarende sikkerhedsoptimering på arbejdspladsen.

- Man kan mærke, at siden vi begyndte at øge opmærksomheden omkring sikkerhed her, har vi rykket vores medarbejderes bevidsthed til at tage vare på sig selv og hinanden. Fordelene er også, at vi kan tiltrække kompetente og dygtige medarbejdere, fordi arbejdspladsen bliver mere attraktiv, siger Jens Brink Iversen.

I 2016 blev Agilia opkøbt af britiske AB Agri, der arbejder med et ?Target Zero? program, et sigte mod ingen hændelser og nul skade, når det kommer til mennesker, produkter og arbejdsmiljøer. Derudover deltager Agilia i undersøgelsen "Great Place to Work", hvor virksomheden får bedre resultater end sine engelske søstre i medarbejdertilfredshed.

Tynget af arbejdsulykker

Det runde jubilæum kommer som en selvfølge for mange virksomheder, da sikkerheden på danske arbejdspladser er og skal være i top. Men milepælen er desværre et yderst sjældent syn i den branche, Agilia opererer i, landbrugsbranchen, der i høj grad oplever arbejdsulykker.

- Vi bliver holdt til ilden af både vores branchekolleger, der har lige så høj fokus på sikkerhed, men også af normen på danske arbejdspladser. Men den fokus er der ikke i landbruget på samme måde. Jeg kan kun ønske, at vi, leverandører til landbruget, kan være med til at sætte sikkerheden på dagsordenen hos landmænd, ved at øge og italesætte fordelene ved en sikker arbejdsplads, siger Jens Brink Iversen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2018 var der 666 arbejdsulykker i landbruget med tre 3 arbejdsrelaterede dødsfald. I takt med at landbrugsbedrifter vokser og får flere medarbejdere, flytter bedrifterne sig også til at være små virksomheder, hvor det er vigtigt at tænke over arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladsen.