Er du klar til fremtidens landbrug? Og hvad byder fremtidens landbrug egentlig på? Som ejer af en virksomhed er det vigtigt at vide, hvad der kan påvirke virksomheden på både den lange og korte bane. Derfor præsenterer VKST 6 Vinterfaglige møder med spændende og højaktuelle oplæg, så du kan blive klædt ordentligt på - og blive klar til fremtiden.

Landbruget står over for et kæmpe generationsskifte, hvor 12- 14.000 landbrugsvirksomheder skal ejerskifte inden for de næste 10 år. Hvem skal overtage bedrifterne, hvordan skal de finansieres og hvordan bliver man som sælger bedst muligt stillet økonomisk i et salg? Et nyt vurderingssystem for landbrugsbrugsvirksomheder forventes at træde i kraft 1. januar 2021, og det kan have betydning for fremtidige familiegenerationsskifter, skriver VKST i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Klima og bæredygtighed er begreber som fylder rigtig meget i den offentlige debat, og landbruget er en aktiv spiller uanset, hvilke holdninger man måtte have. Det er ikke længere muligt at bruge de samme planteværnsmidler som tidligere, og der bliver søgt efter nye sorter og udvikling af de eksisterende. Kan man eksempelvis udvikle dem, så de bedre kan optage kvælstof eller blive mere robuste over for vejrlig, eller modstandsdygtige over for skadedyr? Forsøg i marken er om noget derfor mere afgørende og vigtige for fremtiden i dansk landbrug end nogensinde før, og nye dyrkningsmetoder bliver forsøgt, skriver VKST i pressemeddelelsen.

Klimavision

Landbrug & Fødevarer har meldt en klimavision ud for et samlet fødevareerhverv om at være klimaneutral i 2050, og det skal der nu findes praktiske løsninger på. Både de politiske strømninger, og de vejrmæssige forandringer gør, at der konstant er fokus på landbruget og landmændene, men pres skaber oftest også udvikling og nye muligheder, som i sidste ende gerne skulle gavne den enkelte landmands bundlinje.

Indblik i fremtiden

VKST har derfor i år stort fokus på fremtiden ved de lokale vinterfaglige møder. Du bliver godt klædt på, hvis du vil vide mere om fordelene ved at generationsskifte nu på kendte vilkår, eller hvis du vil blive klogere på de nye tendenser med alternative finansieringsmuligheder, der vinder mere og mere frem i landbruget i øjeblikket.

Desuden kan VKST løfte sløret for mange af de nyeste tendenser i forsøgsmarkerne, ligesom der er lagt op til debat, når rådgiverne i VKST Planteavl sætter fokus på faldgruber, dilemmaer, muligheder og økonomi i både pløjefri dyrkning og præcisionslandbrug, skriver VKST.

Der venter et varieret program på det første møde den 21. januar til det sidste den 29. januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seks gratis møder

Alle er velkomne, når VKST inviterer til Vinterfaglige møder i Guldborgsund i Nykøbing, i Holmegaard Hallen i Næstved, Gørlev Hallen på Vestsjælland, på Nakskov Teater, på Landbrugsskolen Sjælland i Roskilde og på Thorsvang i Stege. Hvert arrangement løber af stablen fra klokken 17.00-21.30.

Møderne er gratis og byder udover de faglige indspark og oplæg på en lækker middag med øl, vand samt kaffe og kage. I 2019 deltog mere end 900 landmænd på de Vinterfaglige Møder.