Hvis naturen skal reddes, kræver det markant mere vild natur og en biodiversitetslov, mener Danmarks Naturfredningsforening.

DN har netop offentliggjort en omfattende redningsplan for naturen med inddragelse af forskere og eksperter.

Et af de centrale krav fra Danmarks Naturfredningsforening er, at politikerne får udarbejdet en konkret biodiversitetslov med klimaloven som forbillede, skriver DN i en pressemeddelelse.

Biodiversitetsloven skal forpligte Folketinget til at fastsætte nationale mål for naturen i Danmark, og som muliggør, at Danmark lever op til de internationale aftaler om at vende naturens tilbagegang og sikre en rigere og mere mangfoldig natur.

- Alle er efterhånden enige om, at naturens tilbagegang skal bremses og arterne skal reddes. Men hvis det skal ske, bliver vores politikere nødt til at forpligte hinanden på konkrete indsatser her og nu og på en langsigtet, ambitiøs og forpligtende plan for vores natur, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Foreningen vurderer, at hvis naturens tilbagegang skal vendes til fremgang, kræver det, at 20 procent af Danmarks areal skal udpeges som naturzone:

- Rapport på rapport slår det fuldstændigt fast: Den vigtigste årsag til tabet af biodiversitet er, at naturen mangler plads, og at den mangler reel beskyttelse. Derfor er den allervigtigste politiske løsning på naturens krise, at vi disponerer et markant areal helhjertet til mere selvforvaltende natur, der kan eksistere på naturens præmisser, siger præsidenten.