På fagmessen NutriFair bliver der blandt andet vist husdyrfoder, som indeholder AX3 protein-koncentrat.

- Vi oplever en meget stor interesse fra husdyrproducenters side for AX3-produkter, og vi ser rigtigt gode resultater på foder, der indeholder de nye proteiner, fremhæver salgsdirektør Henrik Hedegaard, Hornsyld Købmandsgaard A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På NutriFair i Fredericia den 15. og 16. januar 2020 præsenterer virksomheden på sin stand en række foderprodukter til smågrise og fjerkræ indeholdende de nye proteinkoncentrater.

- Der er tale om et meget letfordøjeligt protein, som sikrer en skånsom overgang i fravænningsperioden for smågrise, og som også har en meget gavnlig effekt hos fjerkræ. Det bruges som råvare til dyr, der kræver et nænsomt og letfordøjeligt foder. Vi anvender produktet i startfoder, hvor det bl.a. kan erstatte fiskemel og andre højværdiprodukter som et rigtigt godt alternativ.

Stor interesse

Hornsyld Købmandsgaard A/S oplever en stigende interesse for produktet, det gælder både direkte fra landmændenes side samt fra andre grovvarefirmaer, der anvender det i deres foderblandinger. Produktet sælges både på hjemmemarkedet og eksporteres til en række lande.

AX3 kommer fra virksomheden Triple A A/S i Hornsyld, som Hornsyld Købmandsgaard står bag. Her produceres de nye proteinkoncentrater til husdyrfoder. Virksomheden udvinder proteiner fra bælgplanter, og via en højteknologisk proces gøres proteinerne tilgængelige.

Henrik Hedegaard fremhæver, at der ved brug af produkterne også er tale om en reduktion i besætningens miljøbelastning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tiden nærmer sig, hvor zink skal udfases, og vi kan i den forbindelse byde ind med en række interessante produkter som erstatning, påpeger han.

Et godt mødested

Hornsyld Købmandsgaard vil på NutriFair være repræsenteret med fagfolk inden for svin, fjerkræ samt kvæg, og der bliver også mulighed for at møde medarbejdere, der arbejder med planteavl, både konventionelt og økologisk. Medarbejdere fra Triple A vil også være at træffe på standen.

- NutriFair er et godt sted for os at møde de professionelle husdyrproducenter, og det ser vi frem til, siger Henrik Hedegaard.