Den nationale ulveovervågning fastslår, at en af de seks hvalpe i det vestjyske ulvekobbel formentlig er død, og at en af de to kendte midtjyske hanulve sandsynligvis er vandret mod Harboøre Tange på vestkysten.

Notatet bekræfter også, at forældredyrene i Stråsø-koblet i Vestjylland står bag en række af de husdyrangreb, som de vestjyske ulve har på samvittigheden. Hanulven har minimum dræbt en kvie den 4. juli og ét får den 2. september, mens hunulven har dræbt ét får den 1. september (som en del af den hidtil største ulvemassakre på dansk jord) og et lam den 6. september. Parret må desuden anses som hovedmistænkt for nedlæggelsen af flere naturpleje-ponyer den 28. september, skriver Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden "Her er ulven i Danmark".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er også en ulv, der har dræbt får i Midtjylland den 9. juli, men det er ikke muligt at påvise hvilken ulv. I Nordjylland er der i to tilfælde - 10. juli og 29. september - dræbt får af et rovdyr, der tilhører hundefamilien. Det kan være ulv, guldsjakal eller hund.

Smag for husdyr

- Hovedkonklusionen på notatet er, at forældreparret i det vestjyske ulvekobbel fortsætter med at være notoriske husdyrdræbere med en bred smag for husdyr. Får, lam, kvæg og heste. En uvane som de nu er i fuld gang med at videregive til hvalpene. Og det er helt uforståeligt, at Miljøstyrelsen ikke forlængst har beordret problemulvene bortreguleret, siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden ?Her er ulven i Danmark'.

I løbet af tredje kvartal er der undersøgt i alt 22 dna-prøver fra nedlagte husdyr. I mindst 17 tilfælde var det helt sikkert ulvens værk, mens to tilskrives hund. De tre sidste var hundefamilien. I ingen tilfælde kunne det med sikkerhed tilskrives guldsjakal.

Ifølge notatet formodes det, at en af årets seks hvalpe i Stråsø-koblet er omkommet først på sommeren. Der er i hvert fald ikke set mere end fem hvalpe siden sankthans. Hårprøver afslører i øvrigt, at mindst en af dem er en hunulv.

Kortets gule firkanter i det østjyske og ved Limfjorden er såkaldt mulige fund af ulv i tredje kvartal, men omtales ikke nærmere i notatet.