sonsoreret-indhold

Hvis du er bymenneske, kan det være en rigtig god investering at købe lejlighed i byen, for boligpriserne stiger støt. Samtidig er det dyrt at leje en bolig, og din husleje vil blot være penge, som forsvinder ud ad vinduet hver måned, mens afbetaling på et boliglån i princippet er din egen opsparing i form af en friværdi.

For mange er det en stor omvæltning af blive boligejer - også selvom man blot køber en lejlighed. Der følger meget ansvar ved købet, og du bliver pludselig sat overfor de nye problemstillinger. Blandt andet har du pludselig fået eneansvaret for vedligehold af lejligheden, hvilket giver anledning til mange spørgsmål. Ét af disse spørgsmål er: "Har din lejlighed de rette vinduer?".

Undgå gener fra træk

Ældre vinduer er forholdsvis enkle i deres udformning, og de kan være ganske udmærkede, hvis de blot holder kulden ude. Der har dog en tendens til gradvist at opstå større og større problemer med træk ved ældre vinduer, og det er langtfra optimalt.

Det kan sjældent betale sig rent økonomisk at renovere ældre vinduer i en bygning. Renovation bruges stort set kun til unikke vinduer i historie bygninger, og derfor er det sandsynligvis også mest relevant for dig at købe nye vinduer. Du kan få mere inspiration ved at kigge på billige vinduer på bedst-billigst.dk.

Du kan sagtens vælge nye vinduer, som er helt magen til dine gamle, men du bør også være opmærksom på, at moderne vinduer tilbyder langt flere muligheder end dine gamle - og her er det naturligvis en selvfølge, at alle typer af nye vinduer løser problemet med træk.

Mindsk trafikstøj udefra

Danskerne er generelt rigtig glade for at cykle, men derfor er der stadig rigtig meget trafik i de største danske byer. Det kan nemt give gener fra støj, hvis din lejlighed ligger lige ud til én af de trafikerede veje.

Mange byboere har lært at vænne sig til trafikstøj, men der findes også typer af støj, som altid vil forstyrre. For eksempel vil larm fra udrykningskøretøjer altid virke meget forstyrrende, fordi de bryder den sædvanlige baggrundsstøj.

Hvis du ofte føler dig generet af trafikstøj eller lignende, kan det være en god idé at tilvælge støjdæmpende glas i din nye vinduer. Denne type af glas kan mindske støjniveauet i din lejlighed betragteligt, hvilket kan være rart.

Det er især populært at tilvælge støjdæmpende glas til vinduerne i soveværelset. På den måde undgår du forstyrrelser i løbet af natten, som ellers kan ødelægge din nattesøvn.

Få mere lys ind

Hvis du vælger at udskifte vinduerne i din lejlighed, har du mulighed for at lave ændringer, så der bliver lukket mere lys ind i din lejlighed ? selvom du selvfølgelig først skal tjekke vedtægterne i din ejendom.

Forhåbentligt har du mulighed for at lave forbedringer i forhold til lysindstrømningen i dit hjem, og i så fald kan du hente gode råd på fyens.dk, hvor der rådgives i at få mere lys ind i dit hjem.

Det er ikke sikkert, at du kan få lov til at montere større vinduer i din bolig, men der findes også andre muligheder. Du kan for eksempel overveje at udskifte nogle af dine vinduer med fastkarmsvinduer. Denne type af vinduer kan ikke åbnes, men til gengæld lukker de mere lys ind. Det kan være en udmærket løsning, hvis der er andre vinduer i rummet, som kan åbnes.

Gør rengøringen nem

Vinduesvask er én af de vanskelige huslige pligter, når man bor i en lejlighed, for det er normalt vanskeligt at vaske ydersiden af vinduerne i en lejlighed. Dette problem kan dog løses med nye vinduer, for her har du mulighed for at få vinduer med en drejefunktion.

Et dreje kip vindue giver dig mulighed for at vende vinduets rundt, så du kan stå indenfor og vaske den udvendige side. Denne egenskab er ufatteligt nyttig - især hvis du bor højere oppe end i stueetagen. Det er dyrt at hyre en vinduespudser, så investeringen er hurtigt tjent ind, hvis du investerer i dreje kip vinduer.