Abonnementsartikel

Hvad siger forbrugerne?

En ny amerikansk undersøgelse viser, at yngre forbrugere er positive for alternative kilder til typiske, animalske fødevarer.

Selv når de kunstigt fremstilleder fødevarer bliver kaldt syntetiske og er produceret i et laboratorium, så er mere end halvdelen af de udspurgte åbne over at spise de kunstigt producerede fødevarer. Det skriver GlobalMeatNews, som beskriver en undersøgelse udført af Charleston Orwig i USA, hvor 500 forbrugere blev udspurgt om deres indstilling til alternativer til animalske fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kun 26 procent af yngre forbruger fra 18 til 34 fandt nye de produktionsmetoder i laboratoriet for skræmmende. Det var signifikant færre end forbrugere over 55 år, hvor 46 procent fandt kunstigt kød, groet frem i et laboratorium, for skræmmende.

Den største anke hos de adspurgte var, om indtagelse af kunstigt kød og mælk kan have konsekvenser for helbredet på langt sigt. Herefter bekymrede forbrugerne sig for om det gav en større miljøbelastning, manglen på naturlige ingredienser og at de kunstige produkter er 100 procent forarbejdede.

Specielt generation Z (personer født fra 1995 til 2010) var positive overfor nye metoder til fremstilling af fødevarer. Kun 15 procent havde indvendinger mod at smage og købe kunstige fødevarer lavet i laboratoriet.

/JEB