Abonnementsartikel

Den første GG 38 gyllevogn er allerede solgt, og kommer til at køre hos Staby-Rønbjerg Maskinstation.

Igennem de senere år er der kommet flere store gyllevogne på markedet, og den er Gøma hoppet med på. Det er ikke blot en stor gyllevogn men en af de helt store spillere på det danske marked, og kommer til at gå under navnet GG 38. Som navnet indikerer kommer gyllevognen til at indeholde op til 38 kubikmeter og dermed bliver der en totallængde på 12,3 meter.

Den første GG 38 gyllevogn fra Gøma er allerede solgt og kommer til at køre hos Staby-Rønbjerg Maskinstation. Gyllevognen er blandt andet udstyret med hydraulisk hjultræk på den midterste af i alt tre aksler. Derudover er der den også udstyret med 800/60 R34 dæk med en højde på hele 183 centimeter og dæktryksregulering på alle tre aksler, for at opnå lavest mulige marktryk fra den store gyllevogn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Til dæktryksreguleringen er der monteret en 9000 liters lamel-kompressor, som trækkes hydraulisk.

- Gøma bliver de eneste på markedet med hjultræk på så stor en gyllevogn, oplyser Tommy Svaneborg, Gøma.

Undgå buffertank

Den store tank giver mulighed for at undgå en buffertank, og dermed læsse direkte fra lastbilen og over i gyllevognen. Derudover blev der flere kubikmeter i forbindelse med kørsel med den 36 meters Harsø bom, for at undgå så vidt muligt flere overkørsler i samme spor.

- Baggrunden for salget af den store gyllevogn, er en efterspørgsel på en vogn som kan tage et helt træk fra en lastbil, men også for at undgå at køre flere gang i samme spor når der køres med den 36 meters bom, forklarer Tommy Svaneborg.

rich-media-3
Liften er den 9 tons, som vi kender fra GG 25 vognen, hvor liftarmene er løse når nedfælderen er i jorden, og fikseret når redskabet er i top.

Gyllevognen kommer til at køre med en tre kubikmeter fronttank og en 36 meters Harsø bom i foråret, og hen over sommeren kommer den til at køre med en 24 meter slæbesko bom fra Bomech og SyreN-anlæg. Foran den store gyllevogn kommer en John Deere 8370R, med dæktryksregulering på bagakslen.

rich-media-4
Højt placeret lygter og fyldetragt er også en del af udstyret på den solgt gyllevogn.