Tyske Weidemann hælder ekstra power og en række nye finesser på to af fabrikkens hjullæssemaskiner. Modellerne 2070LP og 2070LPT i fire tons-klassen glider ud og erstattes af modellerne 2080LP og 2080LPT med nyt fra Deutz i motorrummene og nyt design, som er baseret på de større læssere i henholdsvis 30'er-, 40'er- og 50'er-serierne, skriver den danske importør Stemas i en pressemeddelelse.

- Det er to populære maskiner, der nu kommer med noget ændret og opdateret udstyr. Den 4,3 tons tunge LP-model er med læssearm, mens LPT på 4,5 tons har teleskoparm. Begge maskiner har som standard fået en 61 hk Deutz-motor, men kan også fås med 75 hk. Motorerne er udstyret med katalysator og partikelfilter og lever fuldt op til de nye emissionsstandard Stage V, der bliver gældende fra nytår, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard, Stemas A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge maskiner kan blandt andet udstyres med komfortkabine med LED-arbejdslamper, og som ekstraudstyr kan man også vælge klimaanlæg.

Proportionalstyring

- Der er også mulighed for at få maskinen med proportionalstyring via multifunktions-joystick. Foruden proportional-funktionen for tredje styrekreds, som aktiveres med joysticket, kan styrekredsen også låses med en vippekontakt. Også fjerde styrekreds kan betjenes proportionalt med joysticket, fortæller Robert Kjærgaard.

Teleskopfunktionerne på LPT-modellerne kan styres proportionalt med fingerhjulet, og dermed er det muligt at tilpasse arbejdshastigheden individuelt. Samtidig kan begge elektriske funktioner aktiveres proportionalt, eller låses på joysticket. Da de elektriske funktioner ikke er indbyrdes afhængige, kan maskinføreren indstille dem helt individuelt.

Lav konstruktionshøjde

- Foruden at LP markerer, at der er tale om en traditionel læsser med læssearm, fortæller de to bogstaver også, at der er tale om en "Low Position" maskine. På grund af den lavt placerede førerplads, har Weidemanns LP-modeller en lavere konstruktionshøjde. Det er en stor fordel, fordi man så kan passere lave gennemkørsler uden problemer, siger Robert Kjærgaard.

- Desuden gør den lave konstruktion det nemt og bekvemt for føreren at stige ind i og ud af maskinen. Tyngdepunktet er samtidig forskudt en smule mod jorden. Som standard er LP-modellerne udstyret med beskyttelsestag, som naturligvis opfylder det europæiske maskindirektiv for Rops - og Fops-beskyttelse, fortæller salgsdirektøren.