Maskincenter udstiller Ploegers store CM4240 Merger-rive og 3-hjulede gylle-maskine AT4103.

Brørup Traktor- & Maskincenter udstiller i år specialmaskiner fra hollandske Ploeger.

- Der er sikkert en del, der har set billeder af og læst om den store selvkørende rive og de avancerede 3- eller 5-hjulede gyllemaskiner, men der er endnu ikke mange danskere der har haft lejlighed til at sparke dæk. Det får de nu, siger Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- & Maskincenter, der holder åbent hus mellem jul og nytår.

Ploeger har nemlig lovet ham at komme med deres store CM4240 Merger-rive og den 3-hjulede gylle-maskine med modelnavnet Ploeger AT4103.

Ikke så mange i Danmark

Årsagen til besøget fra Ploeger er, at Brørup Traktor- & Maskincenter samarbejder med Ploeger om salg og service. Det er Ploeger selv, der forestår salgsarbejdet, mens folkene fra Brørup leverer reservedele fra lageret og first-line service i marken sammen med firmaet SR Agro & Last Aps fra Sindal.

rich-media-1
Ploegers 3-hjulede gylle-maskine AT4103. Pressefoto.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Endnu er der ikke mange af disse maskiner ude at køre på de danske marker, men det tror Svend Aage Jensen kun er et spørgsmål om tid.

- Jeg kan godt huske reaktionen på de første selvkørende snittere. Dem var der ikke så mange, der troede på. Nu drøner de rundt alle steder. Sådan tror jeg også, det kommer til at gå med riverne om end i en lidt mindre skala.

Han mener også, at gylle-maskinerne vil finde ind på de danske marker, for med lav egenvægt, stor dæk-montering og god kapacitet indfrier de mange maskinstationers krav om effektivitet og landmænds ønske om at slippe af med noget af det - efter manges mening - alt for tunge gyllegrej, man traditionelt kører med i Danmark.